-10.000 sjøfugler døde av «Server»-oljen

Miljøvernere krever egen beredskapsenhet for oljeskadde fugler og andre dyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

10.000 fugler døde av oljesølet etter «Server»-forliset, mener WWF Norge. Nå krever de en egen beredskapsenhet for oljeskadde fugler og andre dyr.

WWF Norges forslag er ett av flere i en ny WWF-rapport om ulykken med lasteskipet «Server», skriver Dagsavisen.

- Det er behov for omfattende tiltak fra regjeringens side. Oljevernberedskapen er skremmende dårlig i dag, sier skipsfartsrådgiver Anne-Beth Skrede og marin rådgiver Nina Jensen som står bak rapporten.

WWF Norge mener en ny beredskapsenhet kan bidra til at mange av de lidelsene som dyrelivet på Fedje ble utsatt for, kan unngås ved framtidige oljeutslipp.

Generalsekretær Ramus Hansson understreker at i forhold til hva Norge tjener på oljen, vil de nødvendige tiltakene bare koste småpenger.

Om lag 370 tonn tung bunkersolje lekket ut da «Server» grunnstøtte ved Fedje i Hordaland 12. januar i år. Oljen spredte seg over en strekning på 170 kilometer.

Direktoratet for Naturforvaltning anslo at totalt 2.000 fugler ble rammet av oljen, men WWF Norge mener tallet er fem ganger så høyt.

Bare 35 fugler ble rehabilitert av SWAN som jobber med rehabilitering av fugler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer