Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100.000 arbeidsledige i Norge

100.000 var arbeidsledige ved utgangen av september, viser ferske tall fra SSB.

 Flere ledige:  Antallet arbeidsledige var opp med 9.000 personer til 100.000 fra juni til september 2014 Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Flere ledige: Antallet arbeidsledige var opp med 9.000 personer til 100.000 fra juni til september 2014 Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Ifølge sesongjusterte tall fra arbeidskraftundersøkingen (AKU) var antallet arbeidsledige opp med 9.000 personer til 100.000 fra juni til september 2014, opplyser SSB.

Det gir en AKU-ledighet på 3,7 prosent.

Det var på forhånd ventet en ledighet på 3,6 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

Arbeidsledigheten var dermed opp 0,3 prosent fra forrige ikke-overlappende tremånedersperiode.

Dette oppgis av SSB å være innenfor feilmarginen.

Flere sysselsatte De ferske AKU-tallene viser også at det var 7.000 flere sysselsatte i september enn i juni.

Denne endringen er innenfor feilmarginen.

Fra september 2013 til september 2014 har det sesongjusterte tallet på sysselsette økt med 20.000.

De 2.640.000 sysselsatte i september utgjorde 68,4 prosent av befolkningen i alderen 15-74 år, uendret fra juni.

Arbeidsledige i USA og Europa Ifølge sesongjusterte tall gikk arbeidsledigheten i USA ned fra 6,1 prosent i juni til 5,9 prosent i september. Også EU hadde nedgang i arbeidsledigheten i perioden, ned 0,1 prosentpoeng til 10,1 prosent i september. Det er store forksjeller i nivået på arbeidsledigheten i EU-landene. I september var eksempelvis ledighetsprosenten på 5,0 i Tyskland, 6,5 i Nederland, 10,5 i Frankrike, 12,6 i Italia og 24,0 i Spania.


Her finner du tallene bak grafen som blant annet viser at det var 89.000 arbeidsledige i juni.

Forskjellen på AKU-tall og NAV-tall SSB publiserer en statistikk over registrerte arbeidsledige og personer på arbeidsmarkedstiltak som blir utarbeidet på grunnlag av NAV sitt arbeidssøkerregister (ARENA). Arbeidsledige, slik AKU måler de, må ikke forveksles med de registrerte arbeidsledige.

AKU-tallene inkluderer også arbeidsledige som ikke registrerer seg hos NAV, og noen av de som går på arbeidsmarkedtiltak.

AKU dekker bare de som er registrerte som bosatte i folkeregisteret. Personar som arbeider i Norge uten å vere bosatt her, eller som regner med å være bosatt i mindre enn seks månader, er derfor heller ikke med i AKU-tallene.

Flere nyheter
Arbeidsledigheten stiger mer enn ventet Derfor sluntrer folk unna på jobb
Bruker verdistigningen til å ta opp mer lån

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling