100.000 barn lever med vold i familien

Justisminister Knut Storberget (Ap) folkebevegelse mot hjemmeterror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) mener langt over 100.000 barn her i landet lever med vold i familien. Nå vil han ha en folkebevegelse mot familievold.

- Jeg tror at over 100.000 barn er utsatt for vold i familien, enten direkte eller indirekte som vitner til vold. Jeg tror også at det er et forsiktig anslag, tallet er antakelig mye høyere, sier Storberget til Aftenposten.

Tall fra Justisdepartementets egne voldsmålinger en tilfeldig uke i fjor viser at det offentlige hjelpeapparatet ble oppsøkt av 2.000 barn og 1.000 kvinner som var utsatt for vold eller var vitne til vold. De aller fleste barna var under 15 år. 85 prosent av voldsutøverne var menn.

Storberget minner om alle som ikke tar kontakt med hjelpeapparatet. Han viser dessuten til studier hvor 200.000-300.000 barn sier de gruer seg til jul på grunn av voksnes alkoholforbruk i høytiden.

- Vi trenger en folkebevegelse mot denne terroren på hjemmebane. Hvis det hadde vært like stort fokus på denne typen vold som på gjengvold på Aker Brygge, ville vi hatt demonstrasjonstog i gatene hver dag, sier Storberget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer