Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100.000 kan få kuttet strømmen

Mer enn 100.000 nordmenn har fått varsel om stengning av strømmen etter en vinter med skyhøye kraftpriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall Dagsavisen har innhentet fra landets ti største strømleverandører viser at 95.100 kunder fått stengningsvarsel. I tillegg kommer kundene i 91 andre kraftselskaper, fordelt på ulike nettleverandører.

Likevel har bare 8.174 kunder hos de ti største leverandørene opplevd å komme hjem til mørklagt hus i år. Det er om lag like mange som i fjor.

Men landets største nettleverandør, Viken Nett, har i år sendt ut nesten dobbelt så mange stengningsvarsler som i fjor, en økning fra 5.000 til 9.000. Antall stengninger har likevel gått ned.

- Ta kontakt med selskapet og kom til enighet før strømmen kuttes, er oppfordringen fra informasjonssjef Morten Skaug i Viken.

Ifølge Ole Haugen i Energibedriftenes landsforening er stengning av strømmen er absolutt siste utvei for kraftleverandørene.

- Skal det gjøres, må man kontakte de det gjelder før de reiser på sommerferie, og forsøke å bli enige om en betalingsordning. Høye strømpriser og økende arbeidsledighet gjør at mange sliter med å betale. Innbetalingen er derfor et svært følsomt tema i år, sier han til Dagsavisen

(NTB)