100.000 på flukt i Indonesia

Minst fem mennesker har mistet livet. Flere elver kan gå over sine bredder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere dager med kraftig regn står tusenvis av bolighus og kontorer i Indonesias hovedstad Jakarta under vann. Myndighetene er blitt tvunget til å stenge av vann og elektrisitet.

I morges hadde vannstanden sunket litt i sentrum av Jakarta, men samtidig steg vannet i utkantene av byen. Enkelte boligstrøk sto under tre meter vann.

Jernbanelinjene og flere av hovedveiene inn til byen var stengt. Jakarta har 12 millioner innbyggere.

Rundt 100.000 mennesker har enten flyktet fra sine hjem eller blitt berget ut av soldater med gummibåter, opplyser en talsmann for Indonesias senter for naturkatastrofer. De evakuerte har søkt tilflukt hos familie eller i moskeer og offentlige bygninger som ligger høyere.

I dag fortsetter det å regne i fjellene sør for Jakarta, og myndighetene advarer om at elver kan gå over sine bredder og forverre flommen.

(NTB)

TVUNGET PÅ FLUKT: Sentrale deler av Indonesias hovedstad Jakarta er rammet av flom, og over 100.000 mennesker er blitt tvunget ut av sine hjem. Foto: AP
TVUNGET PÅ FLUKT: Sentrale deler av Indonesias hovedstad Jakarta er rammet av flom, og over 100.000 mennesker er blitt tvunget ut av sine hjem. Foto: AP Vis mer