1004 unge siktet for deling av overgrepsvideo. Nå møter de første fem for retten

Riksadvokaten i Danmark har talt. Norge og resten av Europa venter i spenning på prøvesaker - 1004 unge personer er siktet.

STØRSTE SAK NOENSINNE: Messenger var kanalen og eier Facebook varslet politiet. Mandag starter rettssakene i Danmark etter den mest omfattende etterforskningen
Av ulovlig bildespredning noen gang. Illustrasjonsfoto Shutterstock / NTB Scanpix
STØRSTE SAK NOENSINNE: Messenger var kanalen og eier Facebook varslet politiet. Mandag starter rettssakene i Danmark etter den mest omfattende etterforskningen Av ulovlig bildespredning noen gang. Illustrasjonsfoto Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ikke bare de 1004 unge, mellom 15 og 27 år, som er siktet i Danmarks største sak noen gang om deling av en overgrepsvideo, men rettsvesen og nettbrukere over hele Europa venter på dommene fra de første rettssakene til uka.

Fem ungdommer, over og under myndighetsalder på 18 år, er «prøvekaniner» i de første rettssakene i Lyngby og Randers mandag.

«Alle» venter på dansk rettspraksis. Den digitale utviklingen har gått med lysets hastighet. Ingen land med lov og rett som kan sammenliknes med Danmark, har rukket å få noen domspraksis hogd i stein i takt med spredningen av nakenbilder på nettet.

Norge: 15 000 kroner

Tre saker med norske kjendiser involvert har dannet en norsk førskole de siste ukene.

Menn som har spredt nakenbilder av håndballstjernen Nora Mørk og bloggeren Sophie Elise er bøtlagt med 15 000 kroner. Underforstått uten tillatelse. I Nora Mørks sak var bildene stjålet fra hennes mobil.

Og Youtube-kjendis Dennis Vareide er i Oslo tingrett tilkjent 50 000 kroner i oppreisning og 90 000 kroner til saksomkostninger etter at en annen youtuber ble dømt for spredning av grove ærekrenkelser på nett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer