Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

101 trafikkdrepte på en helg

En vanlig påskehelg på spanske veger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Påsketurismens inn- og utfart til de populære feriestedene i Spania, krevde i løpet av påskedagene hele 101 liv.

Blant annet døde to gutter på ni og 15 år, samt to voksne, da en buss som fraktet speidere kjørte utfor vegen ved byen Asturias søndag kveld. I Pontevedra døde fem personer da en bil kolliderte med to mopeder.

Men de høye dødstallene var høyst forventet, og slett ikke uvanlig for denne helga. Samme periode i fjor endte 105 menneskeliv på de spanske vegene, mens rekordåret 1990 kostet 192 personer livet, skriver The Times Online.

Fra onsdag til mandag registrerte spansk politi 80 ulykker, og i tillegg til de døde ble hundrevis skadd. De siste års kampanjer fra myndighetene har ført til færre ulykker, men Spania har fortsatt en av de mest tragiske trafikkstatistikkene i Europa.

- De strengere straffene, radarkontroller, prikkbelastning er ikke den eneste måten vi kan redusere tallene på. Det vi mangler er sosial samvittighet overfor aggressive sjåfører, sier Antonio Lucas i den Spanish Royal Automobile Club til The Times.

DØDSHELG: 101 personer omkom på spanske veger i påskehelga. Søndag døde fire personer, blant dem to guttespeidere, i en bussulykke. Foto: EPA
DØDSHELG: 101 personer omkom på spanske veger i påskehelga. Søndag døde fire personer, blant dem to guttespeidere, i en bussulykke. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling