Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

102 år og hekta på nett

Da Magnus Sverre Laugerud (102) var 99 år, kjøpte han seg PC. Siden har han daglig lest lokalavisa fra Kongsberg og riksaviser på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For tre år siden ble jeg hekta på Internett. Jeg liker å lese avisa og følge med i nyhetsbildet, sier Laugerud.

Han er født i 1901 på Kongsberg. Laugerud har også brukt nettet til å søke etter familiemedlemmer, og av og til er han inne og sjekker hvordan det ser ut i Storgata i Kongsberg.

- De siste åra har synet sviktet, men jeg klarer fortsatt å lese litt i Laagendalsposten, sier Laugerud.

Dagbladet møter 102-åringen på Ensjøtunet bo- og servicesenter i Oslo. Like før han ble 100 år, dukket han opp på Ensjøtunet og lurte på om de ikke trengte noen frivillige. For to år siden meldte han seg på datakurs på senteret og fikk en lynrask innføring i data.

Teknisk interessert

I 1927 var Laugerud ferdig utdannet bygningsingeniør fra teknisk høyskole i Praha. Han har alltid vært teknisk interessert. Blant alle tekniske nyvinninger i det forrige århundret er det datamaskinen som for han er den største oppfinnelsen.

- Tenk om vi hadde hatt lommeregner på høyskolen. Vi hadde jo spart et halvt år, sier den pensjonerte ingeniøren og legger ut om innviklede logaritmer. Han tar det som en selvfølge at han har satt seg inn i internettets mysterium.

Magnus Sverre Laugerud er en ualminnelig sprek 102-åring og svært fornøyd med livet og alt han har fått oppleve. Han fikk hele 76 år sammen med sin kone.

Morgentrim

- Da hun var nitti og jeg var nittitre, gikk vi på ski på Hardangervidda, smiler han.

Laugerud står opp hver morgen klokka sju og trimmer en times tid. Siden han var 11 har han holdt på med turn. I dag skal Magnus på sin ukentlige trim på Ensjøtunet. En bukett av yngre damer på rundt 80 år og Magnus strekker på stive ledd mens de synger og ler. Magnus er populær blant damene.

- De er litt uenige om hvem jeg tilhører, ler Magnus Sverre Laugerud og stadfester at det er damene som overlever.

- De er seiglivet, sier han som har overlevd de fleste.

SURFER PÅ NETT: Magnus Sverre Laugerud (102) bruker nettet til å følge med i nyhetsbildet. <!--FOTO-->

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!