Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

102 innlagt - 19 på respirator

Torsdag morgen var det 102 personer innlagt på norske sykehus med coronasmitte.

MANGE INNLAGT: Helsedirektoratet opplyser at det torsdag er 102 pasienter innlagt på sykehus etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MANGE INNLAGT: Helsedirektoratet opplyser at det torsdag er 102 pasienter innlagt på sykehus etter å ha blitt smittet av coronaviruset. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Det viser tall fra Helsedirektoratet, publisert torsdag ettermiddag.

Den ferske oversikten viser dermed en økning på 20 innleggelser i løpet av et døgn, etter at Folkehelseinstituttet opplyste om 82 innleggelser i sin oppdatering onsdag.

Ifølge Helsedirektoratet er det 19 av pasientene ligger i respirator, mot 16 onsdag.

29-åring innlagt

Smittevernoverlege på Stavanger universitetssykehus, Jon Sundal, opplyste onsdag formiddag at totalt ti pasienter var innlagt hos dem med coronasmitte. Den yngste pasienten er opplyst å være 29 år gammel.

Siden oppdateringen har sykehuset skrevet ut en av pasientene, og totalt er det nå ni som er innlagt. Sykehuset sier til Dagbladet at de ikke vil gå ut med mer informasjon om pasientene, av hensyn til personvern.

PRESSEKONFERANSE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie hadde et optimistisk budskap under onsdagens pressekonferanse. Video: NTB / Regjeringen Vis mer

Det er ventet at Folkehelseinstituttet vil komme med en ny oversikt over bekreftede smittetilfeller i Norge i løpet av ettermiddagen.

Onsdag var det totalt 1 423 smittetilfeller registrert - en økning på 116 tilfeller siden dagen før.

Dødstallet steg med tre personer

I løpet av onsdagen steg også dødstallene i Norge til seks, etter at ytterligere tre eldre personer døde som følge av coronasmitte. Det var en pasient innlagt på Bærum sykehus, og to pasienter på sykehjem i henholdsvis Ringsaker kommune og Lillestrøm kommune, som gikk bort.

Før onsdagens tre dødsfall, var det tidligere rapportert om tre andre dødsfall som følge av pandemien. To av disse har vært innlagt ved Oslo universitetssykehus. Den siste var en beboer på et sykehjem på Ellingsrud i Oslo.

Statsminister Erna Solberg meldte om det første dødsfallet på Dagsrevyen torsdag for ei uke siden.

Hele Norges coronakart