1022 kriminelle utlendinger er sendt ut fra Norge

Over 3000 utlendingssaker ligger i kø hos UDI. Likevel er over 1000 kriminelle sendt ut av Norge i år.

UTVISNINGER:  Statssekretær Himanshu Gulati i Justisdepartementet vil at UDI behandler sakene med kriminelle utlendinger raskere.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
UTVISNINGER: Statssekretær Himanshu Gulati i Justisdepartementet vil at UDI behandler sakene med kriminelle utlendinger raskere. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aftenposten meldt i dag at hele 3000 ubehandlede utvisningssaker ligger i kø hos Utlendingsdirektoratet (UDI). Konsekvensen er at mange utlendinger som har begått alvorlig kriminalitet eller jukset med identiteten ikke blir sendt ut av Norge.

Statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justisdepartementet vedgår overfor Dagbladet at det er et problem at saker blir liggende hos UDI.

- Vi har prioritert politiet, og det har aldri tidligere blitt sendt ut så mange kriminelle fra Norge. Fram til 1. juni hadde vi sendt ut 1022 kriminelle utlendinger, sier statssekretær Gulati til Dagbladet.

Himanshu Gulati vil nå prioritere UDI slik at utvisningssaker ikke blir liggende.

- Har UDI kapasitet til å behandle sakene?

- Vi mener disse sakene må behandles raskere. Dette vil vi følge opp overfor UDI, sier statssekretær Himanshu Gulati.

SV reagerer Karin Andersen, nestleder i SVs stortingsgruppe har tidligere foreslått å reversere kuttet i UDI med 15 millioner kroner og at en million  øremerkes et eget rettshjelpsprosjekt for lengeværende asylbarna.

- Det ble nedstemt. Da er det bare spill for galleriet at regjeringen påstår at de gjør mer. De gjør mindre og nå er flyktningekatastrofen stor i verden. Ingenting tyder på at det kommer færre. Jeg har forstått at regjeringen var mer opptatt av billig taxfree, enn av barn. Men de kunne i det minste heller brukt de pengene på å bekjempe internasjonal kriminalitet og sørget for at kriminelle som skal ut ikke blir her fordi UDI ikke har kapasitet, sier Karin Andersen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer