103 druknet - 27 overlevde

Nye flyktningtragedier i overfylte båter over Middelhavet.

BERGET:  Flyktninger i denne gummibåten utenfor kysten av Libya ble berget av dette Malta-registrerte Røde Kors-skipet tidligere i november. Torsdag plukket bergingsbåten "Bourbon Argos" opp 27 mennesker fra en en overfylt båt som dro ut fra Libya. 102 mennesker omkom. FOTO: ANDREAS SOLARO, AFP/NTB Scanpix.
BERGET:  Flyktninger i denne gummibåten utenfor kysten av Libya ble berget av dette Malta-registrerte Røde Kors-skipet tidligere i november. Torsdag plukket bergingsbåten "Bourbon Argos" opp 27 mennesker fra en en overfylt båt som dro ut fra Libya. 102 mennesker omkom. FOTO: ANDREAS SOLARO, AFP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av to og en halv dag har 340 personer omkommet eller meldt savnet i båtulykker i Middelhavet, opplyser Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IOM).

Rundt 100 migranter fryktes druknet etter at båten de satt i, kantret i Middelhavet utenfor Libya torsdag.

27 overlevende er tatt ombord i redningsskipet «Bourbon Argos». De har ifølge Leger Uten Grenser fortalt at det var til sammen 130 personer ombord.

- De er de eneste overlevende. Denne tragedien er bare helt forferdelig, tvitret hjelpeorganisasjonen.

Til nå har sju omkomne blitt tatt opp av sjøen.

Det verste året

IOMs talsmann i Italia, Flavio Di Giacomo, sier at så langt i år har over 4 500 migranter og flyktninger omkommet eller forsvunnet til havs. Det har gjort 2016 til det dødeligste året for migrasjon over Middelhavet.

Siden lørdag har over 3.200 migranter blitt reddet fra overfylte og lite sjødyktige joller.

Og til tross for at vinterværet forverrer turen over fra Libya, er det ingen tegn til at turene over Middelhavet vil avta.

Over 167 000 migranter har blitt brakt til sikkerhet i Italia siden begynnelsen av året, ifølge landets innenriksdepartement. I fjor var tallet 153 000, mens i 2014 var det 170 000 personer.

(NTB-AFP-AP).