104-åring får bli likevel

Regjeringen overstyrte utlendingsnemda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går fortalte Dagbladet.no om den 104 år gamle kinesiske damen som skulle kastes ut av Australia.

Grunn: Hun oppholdt kom seg ikke tilbake til Kina etter 12-måneders turistvisumet hennes utløp i 1996. Hun har med andre ord bodd hos familien sin i Australia siden da.

Familien argumenterte med at hun ikke kunne reise tilbake til Kina fordi ingen av de andre slektningene hennes var i live lenger. Det argumentet fikk de indirekte støtte hos av flyselskapene. Ingen av dem ville i hvert fall transportere en så gammel og skrøpelig kvinne fra Australia.

Og da endte saken hos imigrasjonsminister Amanda Vanstone. I går ga hun Cui Yu Hu midlertidig oppholdstillatelse til hun hadde fått sett nærmere på saken, og i dag kom gladmeldingen fra Vanstone.

Yu Hu får permanent oppholdstillatelse i Australia, skriver nyhetsbyrået AP.

Men på tross av rekordrask omgjøring av den australske utlendingsnemdas beslutning ville ikke Vanstone kritisere nemda for vedtaket om å deportere den 104 år gamle kvinnen.

Hu selv var overlykkelig for muligheten til å tilbringe resten av sitt lange liv sammen med familien i Australia.

LYKKELIG: 104 år gamle Cui Yu Hu får likevel lov til å bli i Australia, på tross av at hun brøt visumreglene i 1996. Foto: EPA
LYKKELIG: 104 år gamle Cui Yu Hu får likevel lov til å bli i Australia, på tross av at hun brøt visumreglene i 1996. Foto: EPA Vis mer