104 barn mister skole- plassen i Oslo

På grunn av pålagt oppussing St. Sunniva skole ikke har råd til. Regjeringen innrømmer at pengestøtten til privatskoler kan være for liten.

VIL SAVNE 7. KLASSINGENE: Vennene Celine (9), Sigrid (8) fra Thorshov, Nikolai (8) og Ida (9) ved St. Sunniva skole i Oslo er lei seg for at venner må slutte på skolen etter et valg der politikerne lover mye om skolen. - Regelen på skolen er jo at alle får være med å leke, sier Sigrid til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
VIL SAVNE 7. KLASSINGENE: Vennene Celine (9), Sigrid (8) fra Thorshov, Nikolai (8) og Ida (9) ved St. Sunniva skole i Oslo er lei seg for at venner må slutte på skolen etter et valg der politikerne lover mye om skolen. - Regelen på skolen er jo at alle får være med å leke, sier Sigrid til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Mange politikere har et nonchalant syn på privatskoler og familiene som velger dem. Se dere rundt, de aller fleste foreldrene med barn her må prioritere for å få det til, det er ikke snobben, sier Ingebjørg Thorp i skolegården på St. Sunniva skole i Oslo, der hun selv har to barn.

144 årMidt under valgkampens siste dager, der politikerne lover «verdens beste skole», fikk 535 barn i går brev i posten om at flere av dem står uten skoleplass til høsten neste år.

Oslos 144-årige katolske skole, der elevene snakker 40 språk, får topp- karakterer i norsk og følger de fleste verdensreligioner, må sette 52 elever som nå går i 7. klasse på porten fra neste år.

- Det kan unngås om privatskolene gis samme støtte som de offentlige til lovpålagt rehabilitering. Foreldrebetaling er jo ikke noe vi ønsker, men må gjøres av hensyn til økonomien i skolen. Vi ber ikke om almisser, bare likebehandling, sier Thorp til Dagbladet.

Å ta opp 52 nye elever til 1. klassene neste år er også avlyst. Avgjørelsen er fattet av skolen styre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer