104 passasjerer evakuert

Det ble slått full katastrofealarm på Gardermoen etter at det ble meldt om sterk røykutvikling i et Sabena-fly. 104 passasjerer og seks kabinansatte er evakuert. Alle kom uskadd fra hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert klokka 21.40

En av passasjerene som var om bord, Rune Harberg, sier til NRK at flyet ble fylt av røyk idet det tok rullebanen. Han sier også at svært mange av passasjerene følte seg uvel og at det var tegn til panikk hos noen av dem da det begynte å ryke.

Ifølge Harberg skal det ha tatt om lag ti minutter fra flyet landet til passasjerene ble evakuert ut av flyet.

- Det ble ikke sett noen åpen flamme. Brannvesenet har nå kontroll over situasjonen, sier politibetjent Svein-Erik Bjørndal ved Gardermoen politistasjon til Dagbladet.no.

Kapteinen skal ha meldt om røykutvikling i kabinen da flyet fra det belgiske selskapet Sabena var i ferd med å lande. Flyet var på vei fra Brussel.

- Vi har fått evakuert alle de 104 passasjerene og seks kabinansatte. Vi er nå i dialog med kapteinen for å høre hva som skjedde, sier Bjørndal.

Politiet fikk melding om røykutviklingen like før klokka 21.30. Ifølge politiet blir passasjerene nå tatt hånd om etter gitte rutiner. Politibetjent Svein-Erik Bjørndal sier til NTB at en mulig årsak til røyken kan være damputvikling i forbindelse med airconditionanlegget om bord i flyet.