Fattigdom:

105 538 fattige barn i Norge

Flere og flere barn lever under lavinntektsgrensa. - Uakseptabelt med slike forskjeller, sier Unicef.

BARNEFATTIGDOM: Over 100 000 norske barn lever i familier som ligger under lavinntektsgrensa. Tallene øker i de aller fleste norske kommuner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BARNEFATTIGDOM: Over 100 000 norske barn lever i familier som ligger under lavinntektsgrensa. Tallene øker i de aller fleste norske kommuner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Barne -, ungdoms - og familiedirektoratet (Bufdir) viser at fra 2013 til 2017 har over 60 prosent av norske kommuner fått flere barn som lever i familier med såkalt vedvarende lavinntekt. Dette blir beskrevet av NAV som fattigdom.

Verst i klassen er Drammen der over 18 prosent av barna i kommunen lever under grensen for lavinntekt.

Tallene er hentet fra SSB og viser en jevn stigning de siste åra. I 2017, som er de seineste tilgjengelige tallene, levde 105 538 norske barn under denne grensen.

Det er 4.213 flere enn 2016.

Fattigdommen blant barn er nå høyere og vokser raskere enn fattigdom blant voksne, skriver direktoratet selv.

- Lar de rike dra ifra

Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, retter pekefingeren mot det hun sier er en prioritering av dem som har mest fra regjeringens side.

- Tre av ti husholdninger har fått dårligere råd siden 2013, og det gjelder de som hadde minst fra før. I tillegg har inntekten til de som hadde mest, økt betydelig, sier hun

Hun sier bedret sysselsetting er en viktig vei å gå for å bøte på barnefattigdom, men viser til at en stor del av familiene er allerede i arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer