Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

105 pågrepet i Thailand for majestetsforbrytelser

Siden kuppet i 2014 er 105 personer i Thailand pågrepet for forbrytelser rettet mot kongefamilien. 49 er dømt til opp til 30 års fengsel.

KONGEN: Thailands kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun Foto: REUTERS/Athit Perawongmetha
KONGEN: Thailands kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun Foto: REUTERS/Athit Perawongmetha Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden kuppet for tre år siden har antallet som fengsles for majestetsfornærmelser og andre forræderianklager knyttet til kongefamilien skutt i været, ifølge menneskerettsorganisasjoner. Ved kuppet i 2014 satt seks personer i fengsel for denne typen lovbrudd, nå er det 105, ifølge Paris-baserte International Federation for Human Rights (FIDH) og to lokale grupperinger i Thailand.

Av de pågrepne er 49 dømt til fengsel i opptil 30 år, noen av dem er dømt for å hevde at de har tilknytning til kongefamilien, og dette skal være gjort for egen vinnings skyld.

Thailand har svært strenge lover knyttet til monarkiet, blant annet er maksimumsstraff for å kritisere medlemmer av kongefamilien 15 års fengsel.

Ifølge FIDH brukes dette lovverket til å fengsle motstandere av regimet i Thailand, demokratiaktivister og andre som ytrer seg kritisk til militærjuntaen.

(NTB)