105 smittede i Oslo siste døgn

Nedadgående smittetrend.

OSLO: Det siste døgnet har det vært en klar smittenedgang i Oslo. Foto: NTB
OSLO: Det siste døgnet har det vært en klar smittenedgang i Oslo. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet er det rapportert om 105 nye smittetilfeller i Oslo.

Det melder Oslo kommune på sine hjemmesider.

Det er en klar nedgang fra lørdag da det ble meldt om 179 nye smittetilfeller i hovedstaden.

Snittet den siste uken er 171 smittede per dag. Samme dag i forrige uke ble det registrert 124 smittetilfeller.

Erna Solberg uttrykte før helgen bekymring for smitteutviklingen blant ungdom i alderen 13 til 19 år.

- Vi sa før helgen at i områdene med mye smitte bør videregående skoler settes til rødt og så bør ungdomsskoler forberede seg på å bli satt i rødt. Først og fremst er dette en lokal vurdering, men vi vil se på om vi skal gi en sterkere anbefaling, sa Erna Solberg til Dagbladet søndag.

STRENGE REGLER: Monica Mæland har tiltro til at politiet gjør konkrete vurderinger når det kommer til å bøtelegge de som holder fester i Oslo. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Øystein Andersen Vis mer

Sosial nedstengning

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo vil presentere nye tiltak mot smitten på en pressekonferanse i dag klokka 15.

Det er elleve dager siden Raymond Johansen presenterte en sosial lockdown i hovedstaden. Bare noen dager etter at tiltakene er iverksatt, skal han altså komme med nye.

STRAMMER INN: - Det er alarmerende, sier Raymond Johansen, før han kommer med de nye strenge tiltakene for hovedstaden. Video: NTB Vis mer

Oslo-byrådet tok grep som å stenge alle treningssentre, kinoer, teatre, lekeland og liknende. I tillegg ble det blant annet innført full skjenkestopp, forbud mot innendørs-arrangementer (utenom begravelser og bisettelser) og stopp i breddeidretten for voksne.

Johansen mente da at det var to forklaringer på hvorfor smitten har økt. Den ene forklaringen er økende smitte hos folk i 20-åra og delvis også hos folk under 20 år på grunn av sviktende respekt for smittevernreglene i disse gruppene. Den andre forklaringen er importsmitte.

- Det lander fly på fly på fly fra Polen, påpekte Johansen, som viste til at Polen nå har et smittenivå på mer enn 20.000 tilfeller per dag.

Følg pressekonferansen direkte på Dagbladet TV.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer