Ulovlig nedlasting

106 607 nettpirater: Her bor de, dette laster de ned, slik vil filmbransjen ta dem

Til tross for strømmetjenester som Netflix og Viaplay laster nordmenn fremdeles ned enorme mengder filmer og tv-serier ulovlig, viser Dagbladets avsløring.

NETTPIRATER: Nordmenn laster ned enorme mengder film og tv-serier ulovlig. «Trygve» driver daglig med ulovlig fildeling. Video: Øistein Monsen / DagbladetVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AUST-AGDER/KØBENHAVN (Dagbladet): I ei lita bygd midt i Aust-Agder har sommeren slått inn for fullt. Ved et hus noen hundre meter fra hovedveien synger fuglene om kapp. En katt har funnet seg en etterlengtet skyggeflekk og halvsover på verandaen. Mens sola steiker og Bygde-Norges stillhet råder utenfor, foregår noe av landets minst lysskye kriminalitet inne i huset.

- Ulovlig fildeling er i min omgangskrets omtrent like utbredt som å spise frokost; nesten alle gjør det. Jeg anser kort og godt faren for å bli tatt som null, sier «Trygve».

Mannen i slutten av 20-åra ønsker å være anonym, men forteller åpent om hverdagskriminaliteten han har bedrevet siden han var åtte-ni år. På pc-skjermen foran ham lyser et titall søyler grønt i programmet som står og kjører. De indikerer at nedlastingen og delingen av filmer og tv-serier pågår for fullt, også i dag.

Filene på skjermen er imidlertid ingenting sammenlignet med hva han har liggende på harddisker rundt omkring i boligen. Selv estimerer han, i løpet av de siste 20 åra, å ha lastet ned tusenvis av filmer, tv-serier, spill og dataprogrammer uten å betale for det. Den potensielle salgsverdien er flere millioner kroner. Han er langt ifra den eneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer