Nest høyeste døgntall:

1064 nye smittede siste døgn

Torsdag ble det igjen registrert over 1000 smittetilfeller, noe som er det nest høyeste døgntallet under pandemien. Også Oslo har sitt nest verste smittedøgn.

VANSKELIGE TIDER: Helse- og omsorgsminister, Bent Høie, etter pressekonferansen onsdag 17. mars Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag er det registrert ytterligere 1064 smittetilfeller i Norge, noe som er 379 flere enn samme dag for ei uke siden.

Økningen er den nest høyeste på ett døgn under pandemien. Bare døgnet før hadde flere nye smittede, med 1156.

Også Oslo opplevde smitterekord onsdag, med 495 nye smittede. Torsdag er antallet 436. Det er 100 flere tilfeller enn samme tid forrige uke og det nest verste smittedøgnet i hovedstaden siden pandemien brøt ut.

Etter gårsdagens rekordsmitte kom byrådslederen med en innstendig oppfordring til innbyggerne:

- Jeg oppfordrer innstendig befolkningen til å holde seg mest mulig hjemme og holde avstand de gangene man er ute en tur. Vi har et kort tidsvindu til å få ned smitten. Det har vi klart før, og det skal vi klare igjen, men vi er helt avhengig av at alle bidrar, sa Johansen til Dagbladet.

PASS PÅ: Direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, etter pressekonferansen onsdag 17. mars. Video: Marie Røssland. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet. Vis mer

Bekymret helseminister

Helseminister Bent Høie (H) sa onsdag at Norge nå er inne i den tredje smittebølgen, og han er bekymret for rekordsmitten.

- Det er jo veldig alvorlig. Det viser hvor nødvendig det var å innføre tiltak på nasjonalt nivå og veldig strenge tiltak i de områdene med økt smitte, sier Høie til Dagbladet.

Samtidig sier han at det kan være mulig å åpne opp mer i mai. Men det avhenger av at smitten er under kontroll i april.

- Det er fortsatt mulig at mai kan bli måneden der vi kan ta de første stegene mot en mer normal hverdag, sa helseministeren på en coronapressekonferanse onsdag.

Han understreket at det er planer om strengere nasjonale tiltak hvis det dukker opp flere utbrudd.

226 på sykehus

Onsdag var 226 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på to pasienter fra dagen før. 34 av pasientene får respiratorbehandling. Det er tre flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

648 coronadødsfall er meldt til Folkehelseinstituttet (FHI). Aldersgruppen med flest dødsfall er personer som er 80–89 år gamle, og 53 prosent av alle døde er menn. FHI presiserer at det ikke alltid er mulig å vite om pasienten har dødd av eller med covid-19.

Til nå har 451.308 personer mottatt første dose av coronavaksine, og 257.851 har mottatt andre dose.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer