Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fly styrtet i boligområde i Pakistan:

107 omkom da fly styrtet i boligområde

Et passasjerfly på vei fra Lahore har styrtet i et boligområde utenfor Karachi i Pakistan fredag, bekrefter luftfartsmyndighetene i landet.

Borgermester i byen Karachi bekrefter til nyhetsbyrået AP at ingen av de 107 personene om bord overlevde ulykken.

Flyet, som er av typen Airbus A-320, tilhører det statseide selskapet Pakistan International Airlines (PIA).

Ifølge en talsperson for flyselskapet var det 99 passasjerer og et mannskap på åtte om bord i ulykkesflyet.

- Det siste vi hørte fra piloten var at de hadde et eller annet teknisk problem. Det er en veldig tragisk ulykke, sier PIA-talsmann Abdullah H. Kahn, ifølge Sky News.

Ifølge CNN skal piloten ha fått beskjed fra kontrolltårnet om at begge rullebaner var tilgjengelige, men piloten indikerte at han ønsket å endre innflyvnings-kurs.

KRASJSTEDET: Redningsmannskaper spyler vann på det som skal være restene av et passasjerfly fra Pakistan International Airlines, etter at det styrtet i et boligområde utenfor byen Karachi fredag. Foto: Asif HASSAN / AFP / NTB scanpix
KRASJSTEDET: Redningsmannskaper spyler vann på det som skal være restene av et passasjerfly fra Pakistan International Airlines, etter at det styrtet i et boligområde utenfor byen Karachi fredag. Foto: Asif HASSAN / AFP / NTB scanpix Vis mer

Passasjerflyet skal ha styrtet kort tid før landing på Jinnah International Airport i byen Karachi, på vei fra Lahore.

Ifølge kilder i luftfartsmyndighetene skal kontrolltårnet ha mistet kontakt med flyet ett minutt før landing, melder den lokale TV-stasjonen Geo News.

BOLIGOMRÅDE: Flyet skal ha styrtet i et boligområde i nærheten av flyplassen, og bilder fra stedet viser sort røyk som stiger over hustakene. Foto: AP
BOLIGOMRÅDE: Flyet skal ha styrtet i et boligområde i nærheten av flyplassen, og bilder fra stedet viser sort røyk som stiger over hustakene. Foto: AP Vis mer

Flyet skal ha styrtet i boligområdet Model Colony i nærheten av flyplassen. Bilder fra stedet viser mye sort røyk som velter opp over hustakene, og flere av husene skal ha skader.

Ifølge Geo News skal 15 til 20 personer ha blitt hjulpet ut fra krasjområdet. Det er imidlertid ikke kjent om disse var om bord på flyet eller har oppholdt seg i boligområdet.

STYRTET FØR LANDING: Et fly fra flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) skal ha styrtet kort tid før landing i Karachi i Pakistan fredag. Det er ikke kjent om flyet avbildet er ulykkesflyet. Foto: Farooq NAEEM / AFP / NTB scanpix
STYRTET FØR LANDING: Et fly fra flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) skal ha styrtet kort tid før landing i Karachi i Pakistan fredag. Det er ikke kjent om flyet avbildet er ulykkesflyet. Foto: Farooq NAEEM / AFP / NTB scanpix Vis mer

- Sjokk og sorg

Et stort antall ambulanser og redningsmannskaper er på ulykkesstedet. Landets helseminister har erklært unntakstilstand på alle større sykehus i Karachi for å kunne ta imot skadde, skriver NTB.

Pakistans statsminister Imran Kahn skriver på Twitter at han er i «sjokk og sorg» over det som har skjedd.

- Mine bønner og kondolanser går til de omkomnes familie, skriver han.

Flystyrten kommer kun dager etter at landet gjenåpnet luftrommet, etter å ha holdt stengt som følge av coronakrisen, skriver BBC.

Ifølge den britiske kringkasteren har Pakistan opplevd flere alvorlige flyulykker det siste tiåret. Blant annet begynte det å brenne i et fly fra Pakistan International Airlines på vei til Islamabad i 2016. 47 mennesker omkom.

Dagbladet oppdaterer saken.

image: 107 omkom da fly styrtet i boligområde

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!