Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1081 OUS-ansatte i karantene - 14 smittet

OUS er satt i en krevende bemanningssituasjon etter at 1081 ansatte er i karantene og 14 bekreftet smittet. - I enkelte tilfeller vil det bli nødvendig å fravike karantenereglene, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth.

HINDRER BESØKENDE: Vakter passer på at ingen bryter besøksforbudet ved OUS.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HINDRER BESØKENDE: Vakter passer på at ingen bryter besøksforbudet ved OUS. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

1081 ansatte ved Oslo universitetssykehus (OUS) er i karantene på grunn av enten nærkontakt med en coronasmittet eller reise i utlandet. 14 ansatte er så langt bekreftet smittet, skriver Oslo universitetssykehus i en pressemelding søndag kveld.

- Det store antallet ansatte som er smittet eller i karantene utgjør en stor utfordring for driften av sykehuset og vår evne til å yte forsvarlig helsehjelp, sier pressevakt ved OUS, Anders Bayer til Dagbladet.

Pasienter som har vært i nærkontakt med de smittede er orientert og følges opp. Smittevask av berørte områder blir gjennomført.

- Nødvendig å fravike karantenereglene

- Vi må regne med at antallet ansatte som er smittet eller i karantene vil stige, sier Bjørnbeth i pressemeldingen.

CORONA: Nødtelefoner rundt omkring i Norge har opplevd nedetid som følge av den store coronapågangen. Byrådsleder Raymond Johansen kom med en klar oppfordring på en pressekonferanse onsdag ettermiddag. Video: NTB Scanpix Vis mer

OUS har totalt om lag 23 000 ansatte.

- I tillegg forsvinner nå muligheten til å leie inn vikarer fra andre land. Dette gjør at vi må løse utfordringene internt og omdisponere personell til andre oppgaver, heter det i pressemeldingen fra Bjørnbeth.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- I enkelte tilfeller vil det bli nødvendig å fravike karantenereglene og be ansatte som er satt i karantene, men som ikke har symptomer, om å komme på jobb likevel. Hensynet til å yte forsvarlig helsehjelp og sikre liv og helse må gå foran karantenereglene, sier Bayer til Dagbladet.

Alternativet er å ikke kunne yte pasientene den helsehjelpen de trenger.

- Mulighet til å gjøre unntak

- Vi har mulighet til å gjøre unntak fra karanteneplikten, og må i hvert enkelt tilfelle vurdere hvordan vi best skal klare å opprettholde et forsvarlig helsetilbud og ha tilstrekkelig personell på jobb. Dette er vårt ansvar, sier Bjørnbeth i pressemeldingen.

På spørsmål fra Dagbadet om det kan være aktuelt å hente inn personell fra andre deler av helse- og omsorgstjenesten som er mindre berørt av coronautbruddet, svarer pressevakt Anders Bayer ved OUS at de gjobber fortløpende med å se på de ulike mulighetene som finnes hva gjelder bemanning.

- Vi arbeider med bemanningssituasjonen fra dag til dag og det vurderes fortløpende hvilke muligheter som ligger i å hente inn både studenter, pensjonister og ansatte fra andre deler av helsetjenesten som ikke er direkte berørt av pandemien.

Helsemyndighetene kom torsdag med nye, strenge tiltak for å stanse den pågående coronasmitten i Norge, blant karantenereglene var:

  • Alle som har vært i utlandet må holde seg hjemme i karantene.
  • Alle fritidsreiser frarådes.
  • Helsepersonell får ikke lov til å reise utenlands.

Hele Norges coronakart