Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

109 300 uten jobb

Mest fart i Oppland og Troms.

 FLERE KUNDER:  Nav får stadig mer å gjøre med tilrettelegging av nytt arbeidsmarked. Illustrasjonsfoto: Tore Wuttudal, Samfoto/NTB Scanpix.
FLERE KUNDER: Nav får stadig mer å gjøre med tilrettelegging av nytt arbeidsmarked. Illustrasjonsfoto: Tore Wuttudal, Samfoto/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av januar ble det 800 flere arbeidsledige i Norge, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Bruttoledigheten lå på 4,0 prosent ved utgangen av måneden.

Ved utgangen av januar er 93 300 registrert som helt arbeidsledige hos Nav - og 109 300 helt arbeidsledige eller på tiltak. ein auke på 10 700 fra januar i fjor.

Det er 14 600 flere enn til samme tid i fjor.

Ledigheten nå er høyest innen bygg og anlegg med 6,6 prosent og innan industriarbeid med 6,0 prosent.

Lavest er ledigheten innen undervisning med 0,8 prosent og innen akademiske yrker med 1,2 prosent.

Ingeniører og IKT
I januar har den prosentvise økningen i tallet på helt arbeidsledige vært størst innenfor akademiske yrker og innen ingeniør- og IKT-fag, mens nedgangen er størst blant personer uten oppgitt yrkeserfaring og innen butikk- og salgsarbeid.

Problemene i oljebransjen fører Rogaland opp som det fylket som har den største økningen i ledighet med hele 79 prosent flere arbeidsledige i januar i år enn i samme måned i fjor.

Rogaland har også den høyeste andelen av arbeidsledige med 4,9 prosent. Deretter følger Aust-Agder med 4,7 prosent. Oppland og Troms ligger i den andre enden av skalaen med bare 2,4 prosents ledighet.

(NTB/Dagbladet).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram