109 personer trampet i hjel ved tempel i India

Tallet på døde har steget til 109 etter at det brøt ut panikk blant flere hundre tusen hinduer ved et tempel i India, opplyser politiet.

TRAGEDIE: Tragedien skjedde da det oppsto trengsel som gikk over i panikk på en bru like ved et hindutempel i Datia i delstaten Madhya Pradesh søndag. Ifølge politiet var det om lag 25.000 mennesker på den 500 meter lange brua over elva Sindh. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
TRAGEDIE: Tragedien skjedde da det oppsto trengsel som gikk over i panikk på en bru like ved et hindutempel i Datia i delstaten Madhya Pradesh søndag. Ifølge politiet var det om lag 25.000 mennesker på den 500 meter lange brua over elva Sindh. Foto: REUTERS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde da det oppsto trengsel som gikk over i panikk på en bru like ved et hindutempel i Datia i delstaten Madhya Pradesh søndag. Ifølge politiet var det om lag 25.000 mennesker på den 500 meter lange brua over elva Sindh.

I tillegg til de 109 døde ble 133 mennesker skadd i panikken som oppsto. 17 barn er blant de døde.

Ifølge tjenestemenn brøt panikken ut etter at en gruppe ungdommer som var lei av å vente, satte ut et rykte om at brua var nær ved å kollapse. Politiet avviser meldinger i mediene om at panikken brøt ut etter at politiet begynte å bruke batonger i et forsøk på å kontrollere menneskemengdene. Det var om lag 500.000 troende i og rundt Ratangarh-tempelet for å feire den religiøse festivalen Dussehra søndag.

Sinte hinduer kastet stein mot politifolk etter hendelsen, fordi de mener politiet ikke handlet raskt nok til å avverge ulykken.

(NTB)