MER IKKE STREIKEN: Synnøve Bredsøy (94) har bodd på Gjestad bo- og behandlingssenter på Jessheim. Hun forteller til Dagbladet at hun ikke legger merke til streiken: - Jeg har blitt så gammel at jeg tenker ikke så langt fremover lengre, sier 94-åringen. Hjelpepleier Helen Høyland er ikke tatt ut i streik og holder døren åpen for den spreke 94-åringen. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
MER IKKE STREIKEN: Synnøve Bredsøy (94) har bodd på Gjestad bo- og behandlingssenter på Jessheim. Hun forteller til Dagbladet at hun ikke legger merke til streiken: - Jeg har blitt så gammel at jeg tenker ikke så langt fremover lengre, sier 94-åringen. Hjelpepleier Helen Høyland er ikke tatt ut i streik og holder døren åpen for den spreke 94-åringen. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer

109.000 dagsverk tapt i streiken

Kommunestreiken er den mest omfattende på mange år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kommunestreiken er blitt den mest omfattende på mange år. Så langt er over 100.000 årsverk gått tapt. Med opptrappingen onsdag denne uken er 45.000 kommuneansatte i streik.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Jørn Ivar Baade i Kommunenes Sentralforbund, har de streikende i gjennomsnitt en stillingsprosent på mellom 70 og 80 prosent.

Basert på det laveste anslaget, 70 prosent stilling, har Adresseavisen beregnet at 109.200 dagsverk har gått tapt så langt i streiken. Til sammenligning gikk 146.758 dagsverk tapt under storstreiken i 2006 ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Da var 29.109 arbeidstakere tatt ut i strek. I 2008 var 12.963 arbeidstakere tatt ut i streik. Da gikk 62.568 dagsverk tapt. Senioranalytiker Erik Bruce i Nordea sier det er vanskelig å vurdere hvor mye streiken koster samfunnet:

- Snevert vurdert så sparer kommunene lønnsutgifter. Samtidig er det tapet av tjenesteproduksjonen som uteblir. Jeg har ingen idé om hvordan man skal tallfeste det, til det har regnestykket for mange x-er, sier Bruce.

(NTB)