11- og 12-åring døde i ulykke

To brødre omkom i en trafikkulykke i Hurdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien, med mor, en 13 år gammel datter og to gutter på 11 og 12 år, var sannsynligvis på vei til skolen da ulykken skjedde i morges klokka 07.45.

- Svært glatt

Veien var svært glatt på ulykkesstrekningen der de to små guttene mistet livet - på riksvei 180 ved Brattlia i Hurdal kommune på Romerike. Veien går fra Hurdal og over Lynga til Vestre Toten.

Det snødde i området i hele går, og ifølge politiførstebetjent Joel Johannessen ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor var veien nybrøyta og litt polert.

- Etter det vi kan se av sporene, har bilen åpenbart mista veifestet, snurret rundt i veibanen og sidelengs ut i grøfta. Så har bilen møtt på noen gjenstander i grøfta, tippa og gått med taket først inn i et grantre - med treffpunktet over baksetet der 11 og 12-åringen satt.

Får krisehjelp

Søsteren satt foran sammen med sin mor. De to skal ha kommet fra ulykken med kun lettere fysiske skader. Begge guttene var hentet ut av bilen da politiet kom. De ble erklært døde på stedet.

Mora og den 13 år gamle datteren, samt et tvillingpar på ti år som ikke var med i bilen, blir nå tatt hånd om av krisepersonell ved Akershus universitetssykehus, AHUS.

Også barnas medelever får krisehjelp i dag.

- De tre ungene i bilen gikk på skole i Nannestad. Vi har hatt patrulje på barneskolen og Nannestad ungdomsskole der barna er elever. Vi har også hatt en patrulje på Kirkekretsen skole i Hurdal der de andre tvillingene går, forteller Johannessen til Dagbladet.no.

GLATT VEIBANE: Bilen mistet grepet på veibanen. To barn døde i ulykken som skjedde i morges.
TOTALVRAK:</B> De to i framsetet kom fra ulykken med lettere skader.