Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

11 571 jegere vil skyte ulv

Til vinteren er det lagt opp til lisensjakt på 16 ulver utenfor ulvesonen.

ENSOM ULV: Det er lagt opp til isensjakt på 16 ulver i Norge denne vinteren. 11671 jegere har registrert seg som jegere på disse, skriver Nationen.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
ENSOM ULV: Det er lagt opp til isensjakt på 16 ulver i Norge denne vinteren. 11671 jegere har registrert seg som jegere på disse, skriver Nationen. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulven er dermed det store rovdyret flest ønsker å få skyte på lovlig of regulert vis.

10 930 har registrert seg som lisensjeger på bjørn, mens tallet for jerv er 10 820, skriver Nationen, som har fått tallene fra Jegerregisteret.

Et overveldende flertall av dem som har meldt seg er menn; blant tusenvis av registrert lisensjegere, er det bare litt over 500 kvinner.

Informasjonssjef Espen Farstad i Norges jeger- og fiskerforbund, sier mange som løser lisens for rovdyrjakt, gjør det nesten automatisk, så de kan delta dersom det blir aktuelt.

- Når det blir lyst ut lisensjakt i et område, er det mange som mobiliserer. I Telemark var det 200 som jaktet ulv. Det synes vi er bra. I forvaltningen av rovdyrbestandene er jakt et viktig element, og vi føler at vi har fått et oppdrag fra myndighetene, sier Farstad. Han legger til at mange synes jakten er spennende og viser til at bjørnejakten i Sverige er en stor hendelse.

Hittil i høst er det registrert fem fellinger av ulv. en av disse er registrert som nødverge.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media