Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

11-åring dømt til å betale 1,9 millioner

Svensk gutt startet boligbrann for to år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En elleve år gammel gutt er i svensk rett dømt til å betale en erstatningssum på 1,7 millioner kroner.

I september i 2007, da gutten var ni år gammel, begynte det å brenne i en bolig i Norsborg utenfor Stockholm. Brannen startet i en pose med papir i en kommode på et av soverommene i overetasjen. Gutten befant seg alene i overetasjen, skriver Aftonbladet.se.

Stjal lighter
Boligen påført kraftige røyk- og vannskader, og hadde trolig blitt totalskadd dersom brannvesenet ikke hadde kommet så raskt som de gjorde, viser en utredning den svenske avisa har gjennomgått.

I politiavhør kom det fram at det var gutten som hadde startet brannen, og at han hadde stjålet en lighter og antent papir.

- Straffen vil forfølge han
Skadene på bolighuset kom på 1,9 millioner svenske kroner - i overkant av 1,5 millioner norske kroner. Det er forsikringsselskapet som ivrer etter å få tilbake millionsummen.

Aftonbladet.se har pratet med Mårten Schultz, som er ekspert på skadeerstatningsrett, mener denne straffen mest sannsynlig vil forfølge gutten gjennom hele livet. Til forskjell fra en tidsbestemt straff.

- Det er en byrde som kan ødelegge et menneskeliv. Jeg mener gutten bør prøve å få saken prøvd i høyesterett. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media