11-åring drept i Steinkjer

En 39 år gammel mann bosatt i Steinkjer er siktet for å ha drept den 11 år gamle datteren til sin samboer. I 1987 drepte han sin daværende samboer med hammer og en veskereim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen ringte selv politiet ved ni-tiden i dag morges sa at noen var drept. Da politiet kom til parets bolig i utkanten av Steinkjer sentrum fant de datteren til mannens samboer drept.

- Hun er trolig drept i natt, sier politiinspektør i Nord-Trøndelag politidistrikt John Bjøraas til NTB.

39-åringen skal etter det Bjøraas kjente til lørdag ettermiddag, bo på gården sammen med samboeren og fire mindreårige barn. To av disse skal være parets felles barn, mens den avdøde elleveåringen og ett barn til var morens fra et tidligere forhold.

Politiet har grunn til å tro at bare den drepte jenta og 39-åringen var til stede da drapet skjedde.

Jentas mor er på reise på Vestlandet. Hun er informert om tragedien og blir tatt hånd om på stedet hun befinner seg.

- Vi har ingen indikasjoner på at det var noen andre enn 39-åringen og 11-åringen hjemme da drapet fant sted, sier Bjøraas.

Bjøraas vil ikke si noe om hvordan jenta er drept eller motivet. Han vil ikke uttale seg om jenta kan ha vært utsatt for seksuelle overgrep, eller si noe om hvor i hjemmet eller i hvilken tilstand hun ble funnet. Mannen ble pågrepet i sentrum av Steinkjer ved ett-tiden i ettermiddag.

Avhørene av 39-åringen startet i halvfemtida i ettermiddag.

–Nå får vi høre hva han har å si. Han har ennå ikke bedt om advokat, men dette er av tingene som kan komme opp i avhøret, sier politiinspektør i Nord-Trøndelag politidistrikt, John Bjøraas.

Drepte samboer

25. januar 1987 drepte 39-åringen som nå er siktet for drapet i Steinkjer sin daværende samboer. Hun var 19 år gammel, og paret bodde i Namsos. Drapet inntraff om morgenen, like etter at kvinnen ikke ville ha samleie med den da 24 år gamle mannen. Ifølge dommen fikk han den tanke at han skulle gjøre henne bevisstløs for så å ha samleie med henne. Han gikk på kjøkkenet og hentet en vanlig snekkerhammer og slo henne i hodet.

Samboeren våknet og begynte å skrike. Han slo henne flere ganger i hodet mens hun prøvde å verge seg med armene. Slagene ga kvinnen flere alvorlige skader i hodet som i seg selv var dødelige.

Hun mistet allikevel ikke bevisstheten, og mannen tok da strupetak på henne med hendene. Da det ikke nyttet, kvalte han henne med en rem til hun ble stille. Dødsårsaken ble antatt å være kvelning.

Mannen stakk etter drapet av til Trondheim, hvos han så ringte og meldte seg for politiet i Namsos fra en telefonkiosk. Deretter oppsøkte han Trondheim politikammer.

Samme år ble han idømt ti års fengsel, en dom han sonet ferdig.

Trønderavisa skriver i sin nettutgave i dag at den 11 år gamle jenta i Steinkjer ble kvalt.

Andre barneedrapssaker:

 • Mars 2002: Norsk-vietnamesiske Chi Thi Mong Tran (14) ble funnet kvalt i et hus på Malakoff i Moss. 53 år gamle Reza Mazoozi er siktet og har tilstått drapet.
 • Januar 2001: 15 år gamle Benjamin Hermansen ble stukket ned med kniv og drept på Holmlia i Oslo. Joe Erling Jahr (20) ble dømt til 16 års fengsel og Ole Nicolai Kvisler (22) til 15 års fengsel for drapet, men saken er anket både av de to og av riksadvokaten. Veronica Andreassen (18) ble dømt til fengsel i tre år for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge.
 • Desember 2000: 15 år gamle Maiken Aanes Christensen ble voldtatt og drept i sitt eget hjem i Svelvik i Vestfold. En 20 år gammel mann ble dømt til 18 års fengsel og fem års sikring.
 • Juni 2000: Seks år gamle Kim Eirik Salmela Farstad blir funnet drept på Smøla etter å ha vært savnet i vel to døgn. En 25 år gammel kvinne er dømt til ti års fengsel for drapet, men har anket dommen.
 • Mai 2000: Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) blir funnet drept i Baneheia i Kristiansand etter å ha vært savnet i to døgn etter en badetur. Viggo Kristiansen er dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap, og Jan Helge Andersen er dømt til 19 års fengsel for barnedrapene.
 • August 1999: 12 år gamle Kristin Juel Johannessen forsvant torsdag 5. august da hun syklet for å bade i Goksjøvannet i Hedrum utenfor Larvik. Samme kveld ble hun funnet kvalt og drept i et skogholt ved Mørk i Hedrum. 25 år gamle Henning Hotvedt er i Larvik tingrett dømt til 12 års fengsel for drapet. Han ble også dømt til å betale 240.000 kroner i erstatning til Kristins foreldre. Dommen er anket.
 • Februar 1997: 12-åringen Bujar Gashi ble funnet knivdrept ved Prestrudhallen på Hamar. En 59 år gammel mann fra Hamar er dømt til 12 års fengsel for drapet.
 • November 1996: Ei 14 år gammel jente ble funnet drept i sitt hjem på Evanger ved Voss. En 19 år gammel mann ble dømt til 18 års fengsel for drapet.
 • Juli 1988: Ni år gamle Therese Johannessen forsvant fra sitt hjem på Fjell i Drammen. Liket av jenta er aldri funnet, men svensken Thomas Quick er dømt for drap på niåringen.
 • Februar 1987: 13-åringen Ingrid Marie Skotte forsvant fra sitt hjem i Lesja etter en haiketur. Fem uker senere ble hun funnet voldtatt og drept i en veiskråning. Mannen hun haiket med ble senere dømt til 21 års fengsel og 10 års sikring.
 • Juni 1983: Den fem år gamle Ingrid Kristine Jørgensen ble funnet drept og nedgravd i en hage like ved sitt hjem etter å ha vært savnet i fem dager. En 32 år gammel menighetsarbeider ble dømt til 21 års fengsel og ti års sikring for drapet.
 • August 1981: Seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen forsvant fra sitt hjem i Risør da hun skulle kjøpe godterier på Frydendal landhandleri. Jenta er aldri funnet, men seriemorderen Thomas Quick har flere ganger fortalt at han har drept ei jente som stemmer med beskrivelsen av seksåringen.

  (NTB)

DRAPSOFFER: Den drepte jenta bæres ut fra åstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer