11-åring drept i Sverige - venninnen påført skader

En 11-år gammel jente ble i dag morges funnet drept i Orrefors i Småland. En annen jente er skadd. Politiet tror ikke det er sammenheng mellom drapet i Sverige og dobbeltdrapet i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi jobber etter teorien at hun er blitt myrdet, sier Bo Sjöberg ved Kalmar-politiet til avisa Expressen.

Jenta ble funnet klokka halv fire i dag tidlig, og en annen jente ble funnet med store skader. Denne jenta ble ført til Kalmar sykehus, men hun hadde ikke livstruende skader, og ble i formiddag utskrevet.

De to jentene var på telttur sammen med fem andre venner i Orrefors i Småland. Noen har skåret i stykker teltduken og stukket jentene vilt med noe skarpt. Politiet vet ennå ikke hvilken type våpen som ble brukt, og de har ennå ingen mistenkte i saken.

- Noe positivt er det i denne elendigheten i og med at vi ikke har belegg for at seksuelle overgrep har foregått, sier Bo Sjöberg til Aftonbladet.

Svensk politi har vært i kontakt med norsk politi i forbindelse med dobbeltdrapet i Kristiansand. Det ser ikke ut som om drapene i Kristiansand og Småland kan knyttes til hverandre, i og med at det her ikke ser ut til å være snakk om en seksualforbrytelse, ifølge Sjöberg..

Politiet gjennomfører nå avhør, dør-til-dør-aksjoner og spaning i området.

Et stort område er avsperret etter drapet, og svenske Aftonbladet beskriver Orrefors som et sted i sjokktilstand.

Første gang publisert: 27.05.00 11:11