Corona i Danmark

11-åring fikk corona - døde to dager seinere

Gutten skal ikke ha hatt andre underliggende sykdommer.

DØDSFALL: Den danske 11-åringen døde bare to dager etter at han testet positivt for covid-19. ILLUSTRASJONSBILDE: Shutterstock
DØDSFALL: Den danske 11-åringen døde bare to dager etter at han testet positivt for covid-19. ILLUSTRASJONSBILDE: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.39% Første dose: 79.00%

En 11 år gammel gutt fra Danmark har dødd etter å ha pådratt seg covid-19. Det skriver Sundhetspolitisk tidsskrift, et dansk medisinsk tidsskrift.

De viser til informasjon fra det danske Statens Serum Institut (SSI), som tilsvarer det norske Folkehelseinstituttet.

Ifølge opplysninger som den danske regionavisa Nordjyske har fått tilgang på, skal det dreie seg om en gutt på 11 år.

Døde etter to dager

Dødsfallet ble registrert onsdag 20. oktober. Gutten skal ha dødd bare to dager etter å ha testet positivt for coronaviruset.

- Det er første gang under coronapandemien at et barn i denne aldersgruppa er død etter smitte med coronavirus, og det er tredje gang at et barn dør med coronavirus i Danmark, opplyser tidsskriftet.

LONGCOVID: Hilde Demroen (45) og sønnen hennes Edwin (6) fikk påvist coronaviruset i slutten av mars i år. Begge to er fortsatt preget. REPORTER: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet. VIDEO: Kristin Svorte. Vis mer

To barn i aldersgruppa 0-9 år har tidligere dødd med covid-19, men begge disse hadde andre alvorlige sykdommer.

Blant disse var en multihandikappet femåring som Jyllands-Posten omtalte i sommer. Han bodde på en døgninstitusjon i Århus.

- Men han hadde ingen lungeproblemer, og han fikk ingen medisin. Likevel ødela sykdommens hans lunger, som ikke lenger klarte å kjempe mot infeksjonen, sa hans far til Jyllands-Posten i juli.

Fire unge døde

Siden mars 2020 har det vært 2703 coronadødsfall i Danmark, skriver danske Ekstra Bladet. Ni av ti har hatt underliggende sykdommer.

88 prosent av de døde vært over 70 år, mens ni prosent har vært mellom 50-69 år.

SRI LANKA: Etter at fiskesalget sank drastisk som følge av coronaviruset tok tidligere fiskeriminister Dilip Wedaarachchi fisken i egne hender. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Under epidemien har totalt fire personer i 20-åra dødd med corona i Danmark.

Blant disse var to unge menn som døde i sommer uten å ha andre underliggende sykdommer, opplyser Sundhetspolitisk Tidsskrift.

I uka som gikk fra 19. til 26. oktober, har det vært 12 andre coronarelaterte dødsfall i Danmark, viser tall fra Statens Serum Institut:

  • En mann i 30-åra, med underliggende sykdom
  • To kvinner og to menn i 70-åra, alle hadde underliggende sykdom
  • Fire kvinner og to menn i 80-åra, fem av seks hadde underliggende sykdom
  • En mann i 90-åra, også han med underliggende sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer