11-åring forklarte at tingrettsdommer befølte henne og ga henne sjokolade

Jenter på 11 og 13 år forklarte seg i videoavhør om da de møtte den overgrepstiltalte eks-dommeren.

AKTOR OG FORSVARER: Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen.  Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
AKTOR OG FORSVARER: Aktor Andreas Strand (t.v.) og forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ofrene i saken der en tidligere tingrettsdommer står tiltalt for tre tilfeller av seksuelle overgrep, forklarte seg i dag om det de opplevde i 2011 og 2013

Tog I et videoavhør som ble avspilt for retten, redegjorde den ene jenta for hvordan de to møttes flere ganger i Oslo i begynnelsen av 2011. Hun forklarte at den tiltalte ga henne sjokolade da de møttes på Nationatheateret togstasjon og ombord på et tog ut av Oslo.

På dette tidspunktet var mannen ansatt som tingrettsdommer.

Hun forklarte videre at mannen flere ganger tok på henne mellom lårene, strøk henne over ryggen og tok henne i skrittet på stasjonen og om bord på toget.

Hun forklarte også at han sa hvordan han hadde gjort det samme med en annen jente, som han hadde møtt via et chatteprogram på Internet. Jenta forklarte seg også om en rekke utsagn med klare seksuelle henvisninger mannen skal ha uttalt da de møttes på togene fra Nationaltheateret.

Tusenfryd Samtidig som mannen var under etterforskning av politiet for hendelsene fra 2011, besøkte han Tusenfryd. Han står tiltalt for et overgrep mot en da 11 år gammel jente under hennes skoleavslutning der i 2013. I et dommeravhør som ble avspilt i retten forklarte jenta hvordan mannen tok kontakt med henne og venninner under et besøk på fornøyelsesparken.

Inne på en av attraksjonene tok han på henne flere ganger på magen og ryggen og spurte om det kilte, forklarte jenta videre. Hun reagerte på hendelsen og stilte seg et annet sted, lengre unna mannen.

Hun sa fra til læreren, som kontaktet Tusenfryds vakter. De stanset mannen. Etterpå ble mannen avhørt av politiet om hendelsen.

Begge jentene i videoavhørene forklarte seg i detalj om overgrepene og tegnet flere bilder av situasjonene.

- Ikke skyldig 70-åringen er tiltalt for tre tilfeller av seksuelle handlinger med barn under 16 år, etter straffelovens §200. Han er også tiltalt for å ha snakket om overgrep mot mindreårige på nettchat, Han erklærte seg ikke skyldig etter tiltalen da retten ble satt i dag.

- Han erkjenner å ha vært på de aktuelle stedene i tiltalen, men oppfattet situasjonene annerledes, sier hans forsvarer Knut-Ole Bakke Hansen til Dagbladet.

- Erkjenner han å ha møtt jentene som er omtalt i tiltalen?

- Det vil vi komme tilbake til i retten, sier Hansen.

Spilte på datamaskin Ifølge jenta som møtte mannen flere ganger i Oslo, fikk hun spille på mannens datamaskin da de var om bord på toget. Hun beskrev hvordan han masserte henne mens hun brukte den.

- Under dekke av å holde pc'en på plass, befølte han jenta på lårene og i skrittet, sier politiadvokat og aktor Andreas Strand

I dommeravhøret redegjorde også jenta for hvordan mannen fortalte henne om en annen jente. Han fortalte at han hadde «gjort det samme på henne» og at hun skal ha syntes det var deilig.

Dette var en jente han skal ha forklart at han møtte på chattetjenesten MSN. Han skal videre ha spurt jenta om hun selv hadde en chattekonto.

Løp hjem Jenta forklarte at hun løp hjem etter siste gang de møttes. Hun var redd for at han fulgte etter henne og gråt da hun ringte moren sin hjemmefra.

Ifølge aktor ringte moren politiet. Politiet skal ikke ha visst identiteten på mannen, men noen dager senere tok de oppstilling på Nationaltheateret stasjon og håpet han ville dukke opp.

Han ble pågrepet der samme dag.

- I forbindelse med pågripelsen ransaket politiet mannens hjemmeadresse. Politiet tok beslag i flere pc'er. Et av beslagene var korrespondanse med det politiet mener er fire jenter, i form av chattelogger, sier Strand.

E-poster og chatting Mannen er også tiltalt etter straffelovens § 201 punkt c, for flere e-poster fra 2010 og 11. Disse skal være sendt sendt til ei da tolvårig jente.

Ifølge tiltalen har dommeren under chatting på nettet skrevet at han ønsker å ha seksuell omgang med ei elleve år gammel jente, og fortalt at han har hatt slik omgang med ei åtte år gammel jente.