Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

11-åring funnet skyldig i drap i USA

En 11 år gammel gutt er i Tennessee funnet skyldig i å ha drept en 8 år gammel jente da hun nektet ham å se hundevalpene hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lokal TV-stasjon melder at dommer Dennis Roach har funnet gutten skyldig i overlagt drap og overlatt ham i statens varetekt fram til han fyller 19 år.

Roach skriver i sin kjennelse at staten bør bruke «alle rimelige ressurser» på å finne ut hvorfor gutten skjøt den 8 år gamle jenta i oktober i fjor, og at 11-åringen bør behandles og rehabiliteres slik at han aldri gjør noe lignende igjen.

- Et barn som begår overlagt drap kan ikke slippes løs på samfunnet igjen uten videre, skriver Roach.

Gutten sitter for tiden i varetekt og skal evalueres med tanke på hvor han skal plasseres, sier en talsmann for det lokale barnevernet.

- Foreløpig ligger det an til at han blir plassert i et intensivprogram hos en av våre private tjenesteytere, utdyper talsmannen. Slektninger og staten har tatt hånd om guttens fem slektninger.

De to barna bodde i samme husvognområde i Tennessee. 8 år gamle McKayla lekte med sin 11 år gamle søster og en annen 11 år gammel jente og snakket med gutten da han spurte om å få se valpene deres, heter det i kjennelsen.

Da de nektet, hentet han en hagle og et luftvåpen og sa til jentene at han hadde våpen. McKayla lo og sa at våpnene ikke var ekte. 11-åringen tok da ladegrep, spente hanen på haglgeværet og skjøt jenta, som falt om, mistet bevisstheten og døde.

Gutten var opplært i våpensikkerhet og hadde gått på jakt med faren og bestefaren, skriver dommeren.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram