KASTET UT: 11 år gamle Ames Mayfield stilte et tøft spørsmål om en våpenlov til Colorado-senator Vicki Marble. Like etterpå fikk han beskjed om at han ble kastet ut av speideren. Video: CNN Vis mer

USA:

11-åring kastet ut av speidergruppe etter å ha stilt kritiske spørsmål til senator

- Jeg vet at de trolig ikke vil ha meg tilbake og at de fortsatt er sinte på meg, sier 11-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg vet at de trolig ikke vil ha meg tilbake og at de fortsatt er sinte på meg, sier 11-år gamle Ames Mayfield.

Han ble nylig kastet ut av speiderorganisasjonen «Boy Scouts of America» fordi han stilte kritiske spørsmål til den republikanske senatoren Vicki Marble, på en speiderleir.

Ble avbrutt

FIKK KRITISKE SPØRSMÅL: Vicki Marble måtte svare på kritiske spørsmål fra 11-år gamle Ames Mayfield. (AP Photo/Jack Dempsey, File)
FIKK KRITISKE SPØRSMÅL: Vicki Marble måtte svare på kritiske spørsmål fra 11-år gamle Ames Mayfield. (AP Photo/Jack Dempsey, File) Vis mer

På forhånd hadde speiderne fått beskjed om å forberede noen temaer de kunne snakke med Marble om. Mayfield valgte å stille spørsmål om våpenlovgivning.

- Jeg leste at du støtter et forslag som lar voldsforbrytere eie våpen. Hvorfor skal noen som slår kona si få ha tilgang til våpen? skal 11-åringen ha lurt på, og understreket at det er noe galt når republikanere mener det er en rett å eie våpen, men et privilegium å ha tilgang til helsetjenester.

Mayfield skal i tillegg ha forberedt en rekke fakta som han presenterte for Marble, som etter flere minutter ble avbrutt av speiderlederen.

Ifølge New York Times forsvarte Marble sitt syn på våpenpolitikk. Hun viste også til at flere massakre i USA skjer i såkalte våpenfrie soner.

- Flere våpen fører til mindre mord og annen kriminalitet, skal Marble ha forklart.

Spørsmålene falt ikke god jord hos lederne av gruppa. Etter besøket ble det kalt inn til et møte med speiderlederen og Lori Mayfield, Ames mor. På møtet ble det klart at 11-åringen ikke lenger er velkommen i speidergruppa, skriver Washington Post.

Flere amerikanske medier har omtalt saken.

- Han ble knust

- Jeg gikk hjem og fortalte Ames at han ikke lenger får være med i speideren. Han ble helt knust og forstår fortsatt ikke hvorfor spørsmålene hans var upassende, sier Lori Mayfield, til Washington Post.

Men ifølge Cub Scout ble ikke Mayfield kastet ut av speidergruppa. I en uttalelse til Washington Post sier de at han fortsatt får være medlem, men at de jobber med å tilby han et alternativ som passer hans behov bedre.

- Vi er en organisasjon uten politisk tilhørighet, som ikke fremmer noe form for politikk eller filosofi, heter uttalelsen fra organisasjonen, ifølge avisa The Guardian.

- Jeg er lei meg for at speiderlederen, som jeg følte jeg hadde en god kontakt med, har bestemt at jeg skal kastes ut av gruppa, sier Ames til 9News.

I en uttalelse sier Marble selv at hun ikke var klar over at gutten var kastet ut av speidergruppa, før hun leste om det.

- Det var et element av manipulasjon involvert i spørsmålet, sier Marble i uttalelsen.