11-åring kjørte full far

Den sterkt berusete faren overlot rattet til sin 11 år gamle sønn. Gutten kjørte i tre mil før bilen ble stoppet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Den svært spesielle promillesaken kom i går opp for Rana tingrett: En 43 år gammel far sto tiltalt for å ha øvelseskjørt i fylla med sin 11 år gamle sønn.

- Han erkjente straffskyld for tiltalen om å overlate bilen til en som ikke har førerkort, men nektet seg skyldig i øvelseskjøring. Både far og sønn har en felles oppfatning av at dette bare var en kjøretur, og at hensikten ikke var å drive kjøreopplæring, sier forsvarer Erling Moss til Dagbladet.

- Det har vært helt umulig å finne relevant rettspraksis. Vi har ikke hatt noen rettssaker med en så ung bilfører, sier Moss.

- Fikk blackout

Den farefulle kjøreturen fant sted i Rana natt til mandag 27. mai i fjor. Tiltalte hadde begynt å drikke søndag kveld. Midt på natta fikk han det for seg at han skulle besøke noen. Han fikk sin 11 år gamle sønn til å kjøre den store flerbruksbilen - en Izuzu med lasterom og plass til sju personer.

- Faren er lei seg for det som skjedde. Han drakk litt for mye og fikk en blackout. Promillen ble målt til 2,31 et par timer etter kjøringen, så da var den vel bortimot 2,5 da dette skjedde, sier forsvareren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer