Dødsfall:

11-åring kvalt på huske

Ble funnet bevisstløs av moren etter å ha viklet seg inn i huske, ifølge rapport.

DØDE: I Cheshire i Storbritannia ble jenta funnet innviklet i tauet fra en huske. Foto: Skjermbilde / Google Maps
DØDE: I Cheshire i Storbritannia ble jenta funnet innviklet i tauet fra en huske. Foto: Skjermbilde / Google Maps Vis mer
Publisert

En 11 år gammel jente skal ha blitt kvalt til døde ved et uhell mens hun var på en videosamtale med venner, skriver Manchester Evening News.

Hendelsen skjedde i Widnes i Chesire i Storbritannia.

Elleveåringen ble funnet bevisstløs av sin mor etter å ha viklet seg inn i tauet på ei huske om morgenen 23. mai.

Hun fikk en alvorlig hjerneskade av oksygenmangelen, og døde på Alder Hey Children's Hospital i Liverpool fem dager seinere.

Ble først gjenopplivet

I en rapport vedrørende dødsfallet, utstedt av Warrington Coroner's Court, heter det at moren fant datteren etter å ha gått ut for å be henne holde et øye med McDonald's-leveringen deres.

Moren skal ha skreket da hun så datteren og varslet en nabo som hoppet over gjerdet for å hjelpe. Videre skal det ha blitt utført hjerte- og lungeredning på den unge jenta, skriver Manchester Evening News.

Jentas hjerte hadde sluttet å slå da en ambulanse ankom hjemmet på Tedder Square i Cheshire.

Forsøk på å gjenopplive henne fortsatte under reisen til Whiston Hospital. Hun fikk til slutt hjertefrekvensen tilbake, men forble bevisstløs. Like etter ble hun overført til barnesykehuset i Liverpool.

Alvorlig hjerneskade

Der viste en CT-skann at hun hadde fått en alvorlig hjerneskade, ifølge rapporten. Nevrokirurger på sykehuset fastslo at det ikke var noe de kunne gjøre for å hjelpe den unge jenta.

Hun døde den 28. mai.

SPARKET: Sjefen for Better.com, Vishal Garg, sparket 900 av sine ansatte via et Zoom-møte. Video: Youtube/Power Of Banana. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Gransket dødsfallet

Et notat som ble lest opp under en høring, som gransket dødsfallet hennes, viser at elleveåringen var sunn og frisk fram til kvelningsepisoden skjedde.

Manchester Evening News fikk tilgang på dokumentene etter at høringen tok plass 6. desember.

- Hun hadde sist blitt sett lekende i hagen hjemme mens hun var på en videochat med venner. Moren fant henne seinere bevisstløs fanget i husken, sa legen som behandlet jenta ved Alder Hey, Carla Thomas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer