11-åring måtte smøre seg inn i brødres blod og spille død

- Syria er på kanten av stupet, sier Kofi Annan etter dagens møte med Bashar al-Assad.

FLEST KVINNER OG BARN: 34 av de over 100 menneskene som ble drept fredag var barn under 10 år. De fleste var drept med kniver og lette våpen, sa Kofi Annan i dag. Foto: REUTERS/Shaam News Network
FLEST KVINNER OG BARN: 34 av de over 100 menneskene som ble drept fredag var barn under 10 år. De fleste var drept med kniver og lette våpen, sa Kofi Annan i dag. Foto: REUTERS/Shaam News Network Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 11 år gammel gutt forteller britiske The Guardian hvordan han måtte smøre seg inn sine drepte brødrers blod og late som han var død da bevæpnede menn stormet inn i huset og drepte nesten hele familien hans.

Familien skal ha vært blant de første som ble drept under massakren som kostet over 100 mennesker, flesteparten kvinner og barn, livet på fredag.

Gutten forteller at regjeringsstyrkene kom til hans nabolag rundt klokka tre på natta, flere timer etter at bombene hadde begynte å hagle over Houla.

- De kom i pansrede kjøretøy. De skøyt fem kuler gjennom inngangsdøra vår og sa at de ville ha Aref og Shawki, faren og broren min. De spurte også etter onkelen min og visste hva navnet hans var også, sier han.

Drepte søsteren på fem år Livredd ble 11-åringen vitne til at alle familiemedlemmene ble skutt.

- Moren min skrek til dem og spurte hva de ville med mannen og sønnen hennes. En skallet mann med skjegg skøyt henne med et maskingevær. Så drepte de søsteren min, Rasha, med det samme våpenet. Hun var fem år gammel. De skøyt broren min Nader i hodet og ryggen. Jeg så sjelen forlate kroppen hans rett foran øynene mine, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer