11-åring med autisme forsvant fra foreldrene i fem dager

Ble fanget opp på kamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australsk politi fant 11 år gamle Luke i skogen utenfor innsjøen Eildon tirsdag, etter at han forsvant fra foreldrene sine fredag.

Den lille gutten, som har autisme, ble oppdaget på kamera da et politihelikopter fløy over skogholtet.

I videoopptaket som ble delt av Victoria Police kan man se hvordan 11-åringen sitter rolig på bakken med bena strukket foran seg, før et redningsmannskap dukker opp og pakker den lille gutten inn i et pledd.

Klarte ikke å kommunisere Luke led av utmattelse, hypotermi og dehydrering da han ble funnet, fortalte politibetjent Rick Nugent til reportere på stedet.

- Han klarte ikke å kommunisere med oss, men han drakk vannet og spiste maten som vi tilbød ham, noe vi tok som et godt tegn på at han var ved god helse, fortalte Nugent i følge The Guardian.

I et intervju gjort av Victoria Police beskriver politioverkonstabel Brad Pascoe redningsaksjonen:

- Jeg oppdaget noe i sidesynet som jeg ikke helt kunne bekrefte hva var, men det var nok til at jeg fikk helikopterpiloten til å kjøre nærmere bakken. Da vi nærmet oss fikk vi zoomet kameraet mot skikkelsen og så snart tydelig at det var en liten gutt som satt der, forteller han.

Advarte politiet Det var da familien hans var på Candlebark camping i nærheten av innsjøen Eildon at Luke forsvant.

Foreldrene advarte politiet om at gutten mest sannsynlig ikke ville være klar over at han var bortkommen på grunn av autismen han lider av.

Pascoe sier at mannskapet om bord på helikopteret hadde stor medfølelse med foreldrene til gutten.

- Vi er alle foreldre selv og kan bare forestille oss hva foreldrene til Luke har gjennomgått disse fem dagene.

Fryktet for guttens liv I tillegg til store politistyrker bisto også flere lokale i letingsarbeidet som ble en vanskelig oppgave på grunn av mye regnvær. Man fryktet lenge for den lille guttens liv da gradestokken falt til 3 plussgrader om natten, skriver The Guardian.

Mandag ettermiddag øynet man nytt håp da Luke´s lue ble funnet i nærheten av campingplassen, noe som indikerte at han hadde holdt seg unna innsjøen.

- Familien klarte hele tiden å holde motet oppe, og var svært takknemlige for det gode letingsarbeidet, forteller politioverkonstabelen.