ALENE HJEMME: 11-åringen var alene hjemme med sin 4-årige søster da drapet skjedde. 16-åringen ble funnet død i inngangspartiet. Foto: David Carson / St. Louis Post-Dispatch / AP / NTB Scanpix
ALENE HJEMME: 11-åringen var alene hjemme med sin 4-årige søster da drapet skjedde. 16-åringen ble funnet død i inngangspartiet. Foto: David Carson / St. Louis Post-Dispatch / AP / NTB ScanpixVis mer

11-åring skjøt og drepte 16-åring i St. Louis

Politiet sier 16-åringen prøvde å bryte seg inn i huset. Naboer sier 11-åringen var den aggressive part.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i St. Louis i Missouri er av oppfatningen at en 11-årig gutt skjøt og drepte en 16-åring som var i ferd med å bryte seg inn i familiens hus. Flere naboer sier imidlertid at det var 11-åringen som var den aggressive part, skriver St. Louis Post-Dispatch.

- Dette er mildt sagt opprørende og viser at for mange barn har tilgang på skytevåpen, sier politimann Brian Schellman til avisa.

Dette er den tredje dødelige skyteepisoden med mindreårige ofre i St. Louis-området siden 18. august, ifølge CNN.

Alene hjemme Det er på det rene at skyteepisoden fant sted i 14.30-tida i går. Da politiet ankom huset, fant de 11-åringen og hans 4-årige søster alene hjemme - og den døde 16-åringen skutt i hodet i inngangspartiet.

Ifølge politiet brøt 16-åringen seg inn i huset etter først å ha prøvd to ganger uten å lykkes. Da han til slutt kom seg inn, ble han skutt av 11-åringen. En mistenkt innbruddstyv nr. 2 stakk fra stedet, men ble pågrepet et stykke unna.

Men en nabo tvers over gata sier politiets versjon ikke stemmer. Ifølge henne snakket de to guttene foran huset før 11-åringen skjøt 16-åringen.

- Han var aldri inne i huset. Det var ikke noe innbrudd, sier hun.

- Gikk rundt med pistol En annen nabo sier 11-åringen fikk 16-åringen til å komme til huset, og at skuddet falt idet den eldre gutten nådde inngangspartiet.

- Han brøt seg ikke inn i det hele tatt. Han prøvde bare å selge en mobiltelefon, sier hun.

Vitnet sier hun tidligere på dagen så 11-åringen spasere rundt foran huset, viftende med pistolen.

Flere av naboene beskriver 11-åringen som et problembarn, som bl.a. selv skal ha brutt seg inn hos andre for å stjele mobiler. Dette bestrides av en slektning - men heller ikke hun tror 16-åringen brøt seg inn.

Politimann Schellman understreker at etterforskningen er på et tidlig stadium, og at bl.a. mange vitneavhør må gjennomføres.

Etterforskerne prøver nå å få på det rene hvorfor 11-åringen var alene hjemme med tilgang på en pistol. Moren hans har forklart at hun kjøpte våpenet nettopp på grunn av tidligere innbruddsforsøk.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram