11-åring tente på skole

En 11 år gammel gutt har innrømmet at lek med en lighter i en papircontainer kan ha ført til at deler av Rønholt skole i Bamble kommune i Telemark ble totalskadd i brann i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved Bamble lensmannskontor får NTB opplyst at politiet anser saken som oppklart. To gutter, 11 og 12 år gamle, ble i morges avhørt av politiet. Ifølge lensmannsførstebetjent Ole Kamboen var det bare 11-åringen som var aktiv i ildspåsettelsen. På grunn av guttens lave alder vil saken ikke bli strafferettslig forfulgt. I stedet vil barnevernet rutinemessig bli varslet.

Guttene lekte ved skolebygningen, og med en lighter ble papir i en plastcontainer antent. Containeren sto like ved veggen, og gnister og varme fra containeren har antent en gesims i tre som stakk ut fra skolebygget. Brannen spredte seg videre gjennom taket.

- Det var en nabo ved skolen som varslet brannen onsdag ved 20.30-tiden, og først ved midnattstider hadde brannvesenet helt kontroll over brannen, sier Kamboen til NTB.

Administrasjonsbygget, inkludert lærerværelsene, ble totalskadd i brannen. Kamboen anslår kostnadene etter skadene til flere millioner kroner.

(NTB)