FRA SKOLEN FREDAG:  11-åringen gikk her fra Majorstuen skole sist fredag ettermiddag, og ble meldt savnet da han ikke var kommet tilbake til barnevernsinstitusjonen klokka 21.30 samme kveld. ARKIVFOTO: STIAN HARALDSEN.
FRA SKOLEN FREDAG: 11-åringen gikk her fra Majorstuen skole sist fredag ettermiddag, og ble meldt savnet da han ikke var kommet tilbake til barnevernsinstitusjonen klokka 21.30 samme kveld. ARKIVFOTO: STIAN HARALDSEN.Vis mer

11-åringen funnet - moren pågrepet

Var hjemme hos moren, som hadde mistet omsorgsretten. Livstegn på Facebook sju timer før oppklaringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 11 år gamle gutten som har vært savnet i Oslo i fem døgn og som ble etterlyst av politiet onsdag ettermiddag, ble funnet i god behold før midnatt, opplyser informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt.

Han ble funnet hos sin mor. Hun er pågrepet av politiet og sitter i avhør, blant annet for å ha hindret politiets arbeid.

Gutten bodde på en barnevernsinstitusjon fordi moren var fratatt omsorgsretten.

Risikerer fengsling- 11-åringen ble funnet hjemme hos moren, og han er nå brakt tilbake til institusjonen. Det er foreløpig uklart om hun vil bli framstilt for fengsling, opplyser Grøndal til Dagbladet.

Politiet fikk en bekymringsmelding ved 21.30-tiden fredag da gutten ennå ikke var kommet tilbake til institusjonen i St. Hanshaugen bydel fra Majorstuen skiole, der han går i 6. klasse.

Den siste sikre observasjonen var fra 15.30-tiden samme dag. Da ble han sett i butikken Centra Mat like i nærheten av skolen sammen med en kamerat.

Politi og pårørende har fryktet at 11-åringen var blitt bortført eller holdt skjult mot sin vilje. Derfor ble han etterlyst internt i politiets kanaler både i Norge og flere andre land.

Spor på FacebookOnsdag ettermiddag gikk Oslo-politiet med bilde og navn til media i håp om at det skulle bringe en raskere avklaring.

Politiet fikk flere tips, og fant blant annet at 11-åringen hadde lagt ut en melding på Facebook ved 15.30-tiden i går.

Politiet var tidlig sikre på at det var «riktig» gutt som hadde gitt livstegn på Facebook, men har ikke opplyst om det var innholdet i Facebook-meldingen, adressen den var sendt fra eller andre spor som førte til oppklaringen.