11-åringer får angrepillen

Britiske jenter så unge som 11 år kan nå få angrepillen uten foreldrenes viten. Dette er et av virkemidlene den britiske regjeringen tar i bruk for å få ned tallene på tenåringsaborter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepillen legges ut for salg på apotekene denne måneden. Ved statlige skoler kan unge jenter nå få pillen gratis av helsesøster, uten at foreldrene vet om det. Foresatte kan få vite om pillen distrubueres ved skolen, men altså ikke om deres barn har fått den, skriver Electronic Telegraph.

Prosjektet er satt i gang i områder med et høyt antall aborter blant tenåringer. Kritikere frykter at den nye ordningen vil underminere foreldrene, og oppfordre til promiskuøs oppførsel blant de helt unge. Den katolske kirken har fordømt prosjektet.

- Dette er en måte å fjerne symptomene, heller enn å behandle det virkelige problemet. Det vil virke mot sin hensikt, og oppfordrer til mer sex mellom mindreårige, sier Kieran Conry, en talsmann for kirken til avisen.

England har den høyeste raten av tenåringsaborter i Europa, og regjeringen har satt seg som mål å halvere tallene innen 2010.