11-åringer med selvmordstanker går på nettet

- Barna slutter å leke, sier Røde Kors.

UNGDOM TAR KONTAKT: Marianne Børke er blant dem som tar i mot telefoner fra ungdom som har vanskelige spørsmål. Foto: Marianne Lind
/Dagbladet.no
UNGDOM TAR KONTAKT: Marianne Børke er blant dem som tar i mot telefoner fra ungdom som har vanskelige spørsmål. Foto: Marianne Lind /Dagbladet.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Røde Kors sitt dialogtilbud Kors på halsen har vært på nettet siden 2005. Der kan ungdom stille spørsmål om livets store og små spørsmål.

Lettere på nettDet siste året har snittalderen blant de som henvender seg skriftlig på nettet til Kors på halsen gått ned.

Samtidig har andelen henvendelser om selvmord gått opp. Det viser en gjennomgang gjort av Røde Kors.

- Det er lettere å skrive til oss om vanskelige ting enn å snakke. Vi har en langt større andel av alvorlige temaer på nett enn på telefon. I 2008 har vi hatt en økning i henvendelser på nett om psykiske plager og selvmordstanker, sier fungerende faglig leder Marianne Børke ved Røde Kors' dialogtilbud.

- Slutter å lekePå nett er 85 prosent av alle som ber om hjelp jenter og alderen har sunket kraftig gjennom hele 2008. Flere av de yngste henvender seg om selvmord.

- Gjennomsnittsalderen på de som kontakter oss på nettet går stadig nedover. Barn helt ned i 11-12 år forteller om psykiske problemer, og noen har det så vanskelig at de vurderer å ta sitt eget liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer