<strong>VANDALISERT:</strong>  Et medlem av det jødiske samfunnet ser på det vandalisterte alteret i en synagoge i Caracas i Venezuela. Nå er 11 personer pågrepet for angrepet. Foto: AP Photo/Carlos Hernandez
VANDALISERT: Et medlem av det jødiske samfunnet ser på det vandalisterte alteret i en synagoge i Caracas i Venezuela. Nå er 11 personer pågrepet for angrepet. Foto: AP Photo/Carlos Hernandez Vis mer

11 arrestert for angrep på synagoge

Væpnede mennesker angrep synagoge i Venezuela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Elleve personer, inkludert sju politimenn, er arrestert for et angrep på en synagoge i Venezuela.


Angrepet på synagogen i Caracas i forrige uke utløste frykt for voksende anti-semittisme i Venezuela og voldsomme angrep på president Hugo Chávez på grunn av hans kritikk av Israels offensiv på Gazastripen.


Alle de elleve som ble pågrepet, ble tatt i løpet av helgen. En av dem er sikkerhetsvakt ved synagogen.


Elias Farache, som er president i den venezuelansk-israelske foreningen, takket myndighetene for rask reaksjon på angrepet.


Angrepet fant sted 30. januar. Da ble to vakter ved synagogen angrepet av 15 mennesker som knuste religiøse gjenstander og sprayet slagord mot jøder på veggene. De stjal også en PC med en database med navn og adresser.


Chávez fordømte angrepet og lovte representanter for de 15.000 jødene som bor i Venezuela, at gjerningsmennene ville bli pågrepet.

Men mange jøder mener at Chávez er ansvarlig for en fiendtlig stemning mot jøder på grunn av kritikken av Israel og utvisningen av den israelske ambassadøren.


(NTB)

<strong>«UT-DØD»:</strong>  I tillegg til å ødelegge religiøse symboler ble det tagget hatefulle meldinger på veggene i synagogen. Foto:  EPA/EDUARDO MAYORCA
«UT-DØD»: I tillegg til å ødelegge religiøse symboler ble det tagget hatefulle meldinger på veggene i synagogen. Foto: EPA/EDUARDO MAYORCA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer