11 arrestert for angrep på synagoge

Væpnede mennesker angrep synagoge i Venezuela.

VANDALISERT:  Et medlem av det jødiske samfunnet ser på det vandalisterte alteret i en synagoge i Caracas i Venezuela. Nå er 11 personer pågrepet for angrepet. Foto: AP Photo/Carlos Hernandez
VANDALISERT: Et medlem av det jødiske samfunnet ser på det vandalisterte alteret i en synagoge i Caracas i Venezuela. Nå er 11 personer pågrepet for angrepet. Foto: AP Photo/Carlos Hernandez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Elleve personer, inkludert sju politimenn, er arrestert for et angrep på en synagoge i Venezuela.

Angrepet på synagogen i Caracas i forrige uke utløste frykt for voksende anti-semittisme i Venezuela og voldsomme angrep på president Hugo Chávez på grunn av hans kritikk av Israels offensiv på Gazastripen.

Alle de elleve som ble pågrepet, ble tatt i løpet av helgen. En av dem er sikkerhetsvakt ved synagogen.

Elias Farache, som er president i den venezuelansk-israelske foreningen, takket myndighetene for rask reaksjon på angrepet.

Angrepet fant sted 30. januar. Da ble to vakter ved synagogen angrepet av 15 mennesker som knuste religiøse gjenstander og sprayet slagord mot jøder på veggene. De stjal også en PC med en database med navn og adresser.

Chávez fordømte angrepet og lovte representanter for de 15.000 jødene som bor i Venezuela, at gjerningsmennene ville bli pågrepet.

Men mange jøder mener at Chávez er ansvarlig for en fiendtlig stemning mot jøder på grunn av kritikken av Israel og utvisningen av den israelske ambassadøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer