11 års fengsel for drapet på Bujar Gashi

En 59 år gammel arbeidsformann er kjent skyldig og dømt til 11 års fengsel for drapet på den 12 år gamle kosovoalbanske skolegutten Bujar Gashi i Hamar i februar i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er skuffet over dommen. Den er bygd på indisier og snudd på hodet ved at tiltalte nærmest har vært nødt til å bevise sin uskyld, sier den 59 år gamle Hamar-mannens forsvarer, Trygve Staff. Han vil anke saken fordi han hevder det er begått saksbehandlingsfeil. Han mener dessuten at Eidsivating lagmannsrett har hoppet over flere vanskelige punkter som retten ikke har kunnet gi noen forklaring på og derfor unnlatt å ta stilling til.

Saken har de siste ukene vært oppe til annen gangs behandling i lagmannsretten, med såkalt stor meddomsrett; tre fagdommere og fire lekdommere. Dette skjedde etter at juryen i lagmannsretten frifant i vinter den 59 år gamle arbeidsformannen, og fordi fagdommerne satte kjennelsen til side.

- Justismord

59-åringen ble også for ett år siden dømt til 11 år fengsel for barnedrapet, den gang i herredsretten. At herredsrettens dom skal ha blitt distribuert til rettens medlemmer før den siste rettsrunden, er blant de ting advokat Trygve Staff reagerer sterkt på.

Hamar-mannen tok dommen med fatning da den ble forkynt for ham i formiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer