11 års forvaring for Smøla-drapet

Den 26 år gamle kvinnen som kvalte seks år gamle Kim Eirik Salmela Farstad på Smøla 1. juni 2000, er i Frostating lagmannsrett dømt til forvaring i 11 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En enstemmig lagmannsrett kom til at minstetiden skal settes til sju år, mens maksimumstiden er satt til 11 år i forvaring, skriver Tidens Krav.

De to årene kvinnen har sittet i varetekt er ikke innbakt i dommen og kommer i tillegg.

Kvinnen er kjent skyldig i forsettlig drap. Aktor, statsadvokat Jan Hoel, hadde lagt ned påstand om forvaring imellom 10 og 15 år.

- Jeg har ikke fått lest domspremissene, og det er altfor tidlig å si om jeg vil råde Riksadvokaten om å anke, sier Hoel til NTB torsdag kveld.

Kvinnen ble i fjor dømt til ti års fengsel og fem års sikring i Nordmøre herredsrett.

Kvinnens forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, vet ikke helt om han er fornøyd eller misfornøyd.

- Forvaring er jo noe helt nytt, og vi vet ikke hvordan dette vil slå ut. Det virker som dommen er temmelig lik den som Nordmøre herredsrett avsa i fjor, sier Wiik Sørvik.

Lide overlast
Rettspsykiater Michael Setsaas har i lagmannsretten konkludert med at kvinnen er lett psykisk utviklingshemmet og at hun trolig vil lide overlast hvis hun må sitte i fengsel i lengre tid.

Wiik Sørvik har prosedert på at klienten må få rammer og opplegg som kan hjelpe henne videre. Hun vil sone straffen på Bredtveit fengsel- og sikringsanstalt i Oslo.

Kvinnen er dømt for å ha kvalt seks år gamle Kim Eirik Salmela Farstad utenfor huset hvor hun selv bodde på Smøla 1. juni i 2000. 26-åringen har selv hevdet at seksåringen døde under lek, ved et uhell.

(NTB)