Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

11 av 16 beboere ble syke - fire døde

Kommunelegen tror det skyldes en kombinasjon av influensa og kraftig forkjølelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Farsunds Avis skriver i dag at det ble slått full alarm da fire pasienter ved Farsund omsorgssenter døde etter at en mystisk sykdom rammet senteret for to uker siden.

Nå skriver NRK at pasientene døde av influensa.

- Da denne meldinga kom i forrige uke var det en veldig alvorlig sak og grunn til å reagere, sier smittevernlege, Geir Stangeland til NRK.no.

11 av 16 syke - Omsorgssenteret iverksatte et såkalt smitteregime da 11 av 16 beboere på en avdeling ble alvorlig syke med samme type symptomer på luftveissykdom forrige uke, opplyser enhetsleder reidar Medby ved Farsund omsorgssenter overfor Dagbladet.

På omsorgssenteret ble det derfor innført bruk av munnbind, skotrekk, smittefrakker og hansker både for de ansatte og besøkende.

- Alle på den rammede avdelinga ble dessuten isolert fra begynnelsen av forrige uke. Først i går ble smitteregimet avsluttet, sier Medby.

Influensa og virus  Dette skjedde fordi resultatet av prøvene som ble tatt av de syke beboerne var klare.

- Kommunelegen tror beboerne ble rammet av en influensa og sterk forkjølelse eller virus, sier Medby til Dagbladet, men legger til at det fremdeles er noe usikkerhet knyttet til hva sykdommen skyldes. 

Ansatte ble syke Også flere ansatte ble syke, og det ble tatt prøver for å undersøke om det var legionella, influensa eller andre typer virus.

- Mellom åtte og ti av de ansatte ga uttrykk for at de var syke, sier Medby.

De fire som døde var mellom 80 og 90 år gamle og hadde redusert allmenntilstand i utgangspunktet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media