11 brannmenn omkommet i skogbrann

Startet etter grillfest hos campere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter en grillfest lørdag ettermiddag, brøt det ut kraftig skogbrann i et skogområde sør for Madrid i Spania. Nå er hele 11 brannmenn funnet døde, skriver nyhetsbyrået AP.

Skogbrannen som herjer i Spania er den dødeligste skogbrannen landet har erfart på mange år, og den største siden 2000. De døde brannmennene har foreløpig ikke blitt identifisert.

Med temperatur opp mot 40 grader og vind har brannmannskaper vanskeligheter med å få brannen under kontroll.

- Brannen har ødelagt alt, og kommer til å fortsette å ødelegge frem til vi får kontroll på den, sier ordfører i byen Riba de Saelices, Jose Luis Samper, til AP.

Brannvesenet i byen har fått hjelp av soldater. Nabolandet Frankrike har også hjulpet med både mannskap og utstyr.

Mennesker fra  mer enn 400 hus fra fire forskjellige landsbyer ble lørdag evakuert, men noen flyttet tilbake allerede på søndag.

Temperaturer og nedbør

Fra andre steder i Spania meldes det om nok seks mennesker med lettere brannskader. Flere hundre har blitt evakuert fra sine hjem.

Spania opplever sin verste tørke åp over 60 år. Høye temperaturer og lite nedbør gir Spania og naboland Portugal store skogbranner hvert år.

Også i Norge er skogbrannfaren stor i sommer, særlig på Østlandet. Brannvesenet advarer mot engangsgriller og sigarettstumper.

HJELP: Spania får hjelp av sine naboer, Frankrike. Her er det en spansk brannmann som slukker som beste han kan.
VERSTE PÅ 60 ÅR: Brannen startet lørdag og folk evakuerer fortsatt fra husene sine.
SPANIA: Brannmannskaper jobber åp¨spreng for å få brannen under kontroll.