11 casuals fra England og Nederland sendes ut av landet i morgen

- Vi ønsker ikke bråk rundt cupfinalen, sier Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet pågrep i kveld 11 personer fra England og Nederland.

De elleve anses å være risikosupportere og pågripes med hjemmel i utlendingsloven, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter.

Med risikosupportere mener politiet at de er såkalte casuals - fotballpøbler som er mer kjent for å slåss enn å sette pris på det som faktisk skjer på fotballbanen.

Oslo-politiet forhørte seg i dag med sine kolleger i Storbritannia og Nederland. Tilbakemeldingen var at disse personene er en del av casualsmiljøer i hjemlandene, opplyser politiadvokat Hans-Petter Skurdal til Dagbladet

- Personene sitter i politiarresten. De vil sendes ut av landet så fort som mulig i morgen, sier Skurdal.

Personene er de samme som tidligere i dag ble kontrollert på Tøyen. De kom til Moss Lufthavn Rygge fra Stansted-flyplassen i London, og Østfold politidistrikt varslet sine kolleger i Oslo, ifølge VG.

Politiet fryktet personene skulle lage bråk rundt cupfinalen i morgen.

- De hadde ikke billetter til kampen, noe som indikerer at de ikke skulle på den. Vi pågrep dem fordi vi mener de utgjør en trussel. Vi ønsker ikke å ha noe bråk rundt det som skal være en hyggelig fest, sier Skurdal.

Ti personer er fra England, mens en er fra Nederland. Alle godtok politiets vedtak, bortsett fra en fra England som ønsket advokatbistand, ifølge politiadvokaten.

- Vi innbrakte ti personer for å få på det rene deres personalia og hvorfor de kom til Norge. De sier at de ønsker å se norsk fotball, men de ville ikke si mer enn det. Den ene av dem hadde faktisk billett til cupfinalen, opplyste operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB tidligere i dag.

Mennene som er innbrakt, er i alderen 20- 40 år og skal ha booket hotell i byen.

Tidligere i dag ble Stabæk cupmestere for kvinner da de slo erkefienden Røa etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. I morgen møtes Aalesund og Brann på Ullevål stadion.

Dagbladet kommer med mer.