11 demonstranter pågrepet ved Kinas ambassade

Kastet brennende kinesiske flagg og ropte slagord.

NEKTET Å FLYTTE SEG: Først ble 10 av demonstrantene politiet oppfattet som gjenstridige pågrepet, før nok en demonstrant terget på seg tjenestemennene lenger ned i gata. De pågrepne gjorde det klart overfor Dagbladet at de mente politiet handlet uriktig. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
NEKTET Å FLYTTE SEG: Først ble 10 av demonstrantene politiet oppfattet som gjenstridige pågrepet, før nok en demonstrant terget på seg tjenestemennene lenger ned i gata. De pågrepne gjorde det klart overfor Dagbladet at de mente politiet handlet uriktig. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 11 uiguraktivister ble pågrepet og én ble skadd utenfor den kinesiske ambassaden i 17-tida i dag da det først kom til sammenstøt med politiet, før mange av demonstrantene nektet å følge politiets anmodning om å flytte markeringen til anvist sted.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er opptøyene i Xinjiang-regionen. Minst 156 mennesker er drept og over 1000 såret i området i løpet av noen få dager.

- Demonstrantene har søkt om og fått tillatelse til å demonstrere, men de har ikke oppført seg helt som de skal. Flere har tatt seg gjennom sperringene, opplyser operasjonsleder Olav Erdal til Dagbladet.no.

Angrep kinarestaurantTil slutt ga politiet en proklamasjon om at de som ikke forlot stedet innen fem minutter ville bli pågrepet, og da var da denne tidsfristen utløp at de fleste pågripelsene skjedde.

150 personer deltok i utgangspunktet i demonstrasjonen, som startet utenfor Jernbanetorget tidligere i ettermiddag. Aktivistene begynte den lange marsjen til ambasseden før tidspunktet de hadde varslet til politiet.

På Youngstorget forsøkte noe av demonstrantene å angripe en kinesisk restaurant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer