11 drep i ny eksplosjon i Moskva

Minst 11 mennesker ble drept, da en åtte etasjers bygning i Moskva ble fullstendig ødelagt i en voldsom eksplosjon tidlig mandag morgen, meldte nyhetsbyrået Interfax. Byrået beskrev eksplosjonen som «en terrorhandling».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannmannskaper, redningsarbeidere og politi ble straks sendt til eksplosjonsstedet, og flere ambulanser var på vei, skrev Interfax. Sist torsdag mistet 92 mennesker livet, da en eksplosjon ødela en leiegård i Moskva.

-Dette er tydeligvis en ny terrorhandling, het det i Interfax' første melding om mandagens eksplosjon. Men byrået antydet ikke noe om hvem som kunne stå bak eksplosjonen, som inntraff klokken 05.20 lokal tid (klokken 03.20 norsk tid).

15 arrestert

Bygningen som ble ødelagt mandag, lå ved Kasjirskoje-motorveien i de sørøstlige deler av Moskva. Mandag morgen ble det dessuten meldt om en bombeeksplosjon i et hus Ulan-Ude langt øst i Russland, men der skal ingen mennesker ha kommet til skade.

Søndag skrev Interfax at russisk politi har arrestert 15 personer i forbindelse med eksplosjonen sist torsdag. Det er sendt ut etterlysning med et såkalt fantombilde av den hovedmistenkte i denne saken.

Mandag var på forhånd erklært som nasjonal sørgedag i Russland. Russerne skulle minnes om de omkomne i eksplosjonen i forrige uke, de 64 som ble drept av en bilbombe i Bujnaksk i republikken Dagestan og ofrene for et angrep mot et supermarked i Moskva.

Sammenheng?

Bomben som krevde 64 menneskeliv i Bujnaksk, var plassert ved en leiegård som huset russiske offiserer og deres familier. Bujnaksk ligger i den del av Dagestan der russiske styrker den siste tiden har ført harde kamper mot islamske opprørere.

Til sammen 40 mennesker ble skadd, men ingen mistet livet, da en bombe 31. august eksploderte i et stort kjøpesenter ved Manesjeplassen like i nærheten av Kreml i Moskva. Bomben skal ha hatt en sprengkraft tilsvarende 300 gram dynamitt.

Moskvas borgermester Jurij Luzjkov har beskyldt islamske separatister fra Tsjetsjenia for å stå bak eksplosjonen i forrige uke. Luzjkov reiste straks til åstedet for mandagens eksplosjon for å lede redningsarbeidet.

(NTB-Reuters-AFP):